Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Civil javaslatokat várnak a városi citromdíjra

A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület idén is odaítéli a „Contra urbem – Contra naturam" – „A város ellen – a természet ellen" elnevezésű díját.
A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület idén is odaítéli a „Contra urbem – Contra naturam" – „A város ellen – a természet ellen" elnevezésű díját. A citromdíj várományosai azok a jogi vagy magánszemélyek lehetnek, akik a legtöbbet tették a város és a környezet ellen. Az alapítók szándéka, hogy a díjazott kiválasztásába a város lakóit és civil szervezeteit is bevonja.

Ezért kérik, hogy jelezzék az egyesületnek, ha környezetükben olyan jogi vagy magánszemélyről tudnak, aki tevékenységével kárt okozott a természeti értékekben, a városban, vagy felelőtlenül bánt a rábízott természeti kincsekkel és úgy gondolják, várományosa lehetne a díjnak.

A javaslatok alapján ötfős kuratórium dönt a díjról.

Javaslatokat lehet tenni levélben az egyesület címén (Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület, Pf. 72), telefonon a 30/816-1970-es számon, illetve e-mailben a mkemovar@freemail.hu címen április 16-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forrásra, felülvizsgálatra várva

A Mosonmagyaróvár–Rajka kerékpárút része az EuroVelo 6 nemzetközi Duna menti kerékpárút-hálózat nyomvonalának, ezért előkészítésének költségeire a kistérség javaslatára a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál pályáznának – tájékoztatott Nagy Gabriella, a mosonmagyaróvári városháza illetékese. Tovább olvasom