Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Civil díjat alapítottak Mosonmagyaróváron

A város civil társadalma megérdemli, hogy az önkormányzat díjat alapítson ˝Mosonmagyaróvár város civil társadalmáért˝ elnevezéssel.

A város kiváló tanára, tanítója, óvónője, egészségügyi dolgozója, köztisztviselője, szociális dolgozója, Mosonmagyaróvár kultúrájáért, környezetvédelméért és sportdíja mellett mostantól ˝Mosonmagyaróvár civil társadalmáért˝ elnevezéssel is adnak át díjat minden évben.

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség javasolta a közelmúltban az önkormányzatnak, hogy alapítson díjat a város civil társadalmáért. Az illetékes szakbizottság foglalkozott a megkereséssel és egyetértett a javaslattal. Jelenleg több mint 100 helyi civil szervezet működik a városban, tagságuk révén a város polgárainak jelentős számát mozgósítják. A rendezvények java civil szervezetek közreműködésével valósul meg. A város civil társadalma megérdemli, hogy az önkormányzat díjat alapítson ˝Mosonmagyaróvár város civil társadalmáért˝ elnevezéssel.

A város legújabb díjának megalkotásáról legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület. A rendelet szerint a díjat annak a személynek vagy szervezetnek adják, aki huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytat Mosonmagyaróvár civil társadalma fejlesztéséért, vagy kimagaslóan hozzájárul a helyi közösségi élethez. Az elismerést évente egy személy vagy civil szervezet kaphatja, amit mindig a civil napon adnak át.

Olvasóink írták

  • 1. Boli 2010. április 05. 18:47
    „Ha már civil társadalom... A Környezetvédő Egyesületnek kéne adományozni az általuk annyira favorizált Citrom díjat. Azért a munkáért amit (nem) végeznek és a koszos, mocskos városért! Tessék megnézni Mosont (is) - mint egy szeméttelep. Ezer éves ünnepség, az igen, arra van pénz - takarításra??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batthyány-Strattmann-kupa

2004 óta minden évben megrendezik a Batthyány-Strattmann-labdarúgókupát Dunakilitin. Tovább olvasom