Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Citromdíj a kínai üzletnek

Ízléstelen üzlete és kirakata miatt citromdíjat kapott egy mosonmagyaróvári kínai bolt és a Kontúr.
A Xie Feng Kft. és a Kontúr közösen „nyerte" az idei mosonmagyaróvári Citromdíjat: az indoklás szerint a városképet sértő, ízléstelen és igénytelen üzlete miatt. A döntnök kuratórium az óriási lakossági felháborodás és beérkező szavazatok miatt döntött így.

Az „elismerést" a városlakók javaslatai alapján egy szakmai kuratórium ítéli oda a nyertesnek. „Contra Urbem Contra Naturam" – A város ellen, a környezet ellen – néven alapított díj a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület nevéhez fűződik. A címet annak a személynek, cégnek vagy
szervezetnek adják, aki a legtöbbet tette a város vagy környezete ellen.

A díj nyertesének nevét minden évben április 22-én, a Föld napján hirdetik ki. Tavaly a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete lett a „díjazott". Ebben az évben a nemrégiben megnyílt Magyar utcai üzlet miatt a Xie Feng Kft. és a Kontúr Kereskedelmi Rt. – mint bérbeadó – megosztva kapta meg ezt a díjat. Ballainé Kovalszky Éva a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a kuratórium engedett a városukat féltő, lokálpatrióta embereknek. „Az Anjou-kori városfal déli kapumaradványának szomszédságában álló, építészetileg is szerencsétlen üzletház kirakatainak minden kritikát alulmúló harsány ízléstelensége mélyen sérti az otthonukra büszke polgárok érzékenységét" – áll az indoklásban. A díjat – Karczagi Endre erre az alkalomra készített festményét, és a citromos üveget – postán küldik el a „nyerteseknek".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenheten maradtak munka nélkül

A napokban 17 dolgozó kapta meg a felmondását a jánossomorjai Ruhaipari Szövetkezetetnél. Tovább olvasom