Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Címer és zászló Várbalognak

Címerrel és zászlóval gazdagodott a hétvégén Várbalog: a jelképek felszentelésének szertartását dr. Kökény László esperes végezte.
A határszéli település új címere rombusz alakú és három részből áll. Felső kék mezejébe a nap és egy békegalamb került, ami a községhez tartozó Albertkázmérpuszta csendjét, nyugalmát jelképezi; a középső részen a Várbalog felirat olvasható; a jelkép alsó felén, zöld alapon a tavaszi hérics, a község környékén is megtalálható védett növény sárgállik, ami a település mezőgazdasági jellegét szimbolizálja.
Az ünnepségen megjelent és köszöntőt mondott Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, s eljött a falu életében jelentős eseményre a határ túloldaláról Halbturn (Féltorony) polgármestere, dr. Stefan Salz is. A jelképek tervezése, kivitelezése hatszázezer forintba került – százötvenezer forintot pályázaton a közgyűléstől nyertek – , amiből képeslapokat és kitűzőket is készítettek. A költségek egy része ezek értékesítéséből megtérül a helyi önkormányzat számára.
– Pályázati lehetőség adta az ötlet, hogy legyen végre Várbalognak is címere és zászlaja – mondta el érdeklődésünkre Ódor Ernő polgármester. – Pedig régóta terveztük már e jelképek elkészíttetését, de anyagiak hiányában eddig még erre nem volt lehetőségünk. Telepes község lévén nekünk nincs régmúlt időkre visszanyúló történelmünk, éppen ezért a címerünk is inkább a jelent jelképezi. Kelemen Benő Benjámin grafikusművész több mint száz címerterve közül sikerült kiválasztanunk a leginkább megfelelőt, melyet a falubeliek is elfogadtak – fogalmazott végezetül a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bébiruhától az autórádióig

A használtcikk-kereskedések iránt az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés. A vékony… Tovább olvasom