Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Cigaretta az átalakított utánfutóban

Hegyeshalom - Egy román kisbuszt és utánfutóját ellenőriztek a határátkelőnél. Az utánfutót házilag átalakították, és közel negyvenezer szál cigarettát rejtettek el benne. Orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás.
A győri Fővámhivatal munkatársai 2007. november 24-én a hajnali órákban a hegyeshalmi határátkelőhelyen egy román kisbuszt ellenőriztek. A buszban a gépkocsivezetőn és váltósofőrön kívül hárman utaztak. Az ellenőrzés alkalmával a pénzügyőrök megállapították, hogy a kisbuszhoz kapcsolt utánfutót házilag úgy alakították át, hogy az utánfutó belsejét teljes szélességben és magasságban, kb 35 cm mélységben lerekesztették. A rejtekhely az utánfutó ponyvájának felhajtása után vált láthatóvá, ahonnét összesen 191,8 karton (38.360 szál) román zárjegyes, illetve zár és adójegy nélküli cigaretta került elő. A dohányárut az egyik sofőr magáénak vallotta, azok eredetére vonatkozóan igazolást bemutatni nem tudott.

A fővámhivatal a több egymillió forint értékű cigarettát, valamint a házilag átalakított utánfutót lefoglalta, és jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a sofőr ellen büntetőeljárást indított.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak építő jellegű viták

Mosonmagyaróvár - Kényszerű átszervezések, felújítások, beruházások és megtakarítások jellemzik a… Tovább olvasom