Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Célba ért a "roma-projekt"

Hét mosonmagyaróvári roma vehetett át parkgondozói oklevelet egy tanfolyam sikeres zárásaként. A képesítést szerzők mindnyájan munkalehetőséget kaptak a helyi városüzemeltető kft.-től.
Parkot gondozhatnak
Befejeződött a tavaly július elsejével Mosonmagyaróváron „ Munka és tanulás " címmel indított komplex közhasznú és reintegrációs foglalkoztatási program. A helyi romák számára szervezett projektre a város önkormányzata nyújtott be sikeres pályázatot a megyei munkaügyi központhoz. A képzés több mint tizenötmillió forintos költségeit a Munkaerő-piaci Alap foglalkoztatási alaprésze biztosította.

A programot tizenöt mosonmagyaróvári roma kezdte el, akik háromnapos előkészítés után hét hónapon keresztül a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) segítségével közhasznú munkát végeztek ez év január végéig. Ezután egy 620 órás elméleti és gyakorlati parkgondozói képzésben részesült a közben megfogyatkozott társaság a Hunyadi-iskolában. A tanfolyam vizsgával zárult, ahol végül heten jelentek meg, s mindnyájan meg is feleltek a követelményeknek. Kézjegyüket a város számos virágágyására és közparkjára letették már, megbízható munkájuk alapján a VÜF Kft. egyelőre tovább alkalmazza mindegyiküket.

A munkát, tanulási lehetőséget biztosító, szakmát és a projekt ideje alatt fizetést adó program a helyi romák elhelyezkedési, szakképzési és anyagi természetű gondjait próbálta enyhíteni. A projektet Jakab Zoltán, az igazgatási osztály vezetője kísérte figyelemmel, de a munkaügyi központon, a Hunyadi-iskolán és a VÜF Kft.-n kívül a város vezetése is szurkolt a romák sikeréért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekül a hársfasor

A Lucsony utca védett hársfáinak sorsáról legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A határozat… Tovább olvasom