Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Cartiglianóban Kimléről utcát neveztek el

Az olasz Cartigliano és Kimle húsz éve vette fel a kapcsolatot Gócz Enikőnek köszönhetően, aki Magyarországon született és nevelkedett, majd Olaszországba ment férjhez. Szülei a kimlei iskola pedagógusai voltak. Enikő azóta is szívén viseli a kapcsolatot.
Ez alatt az időszak alatt tartós barátságok alakultak ki az olasz és magyar családok között. Az először ide látogató gyerekek azóta már felnőttek, de a barátságok a családok között megmaradtak. Cartiglianóban Kimléről utcát is elneveztek.

Olasz és magyar gyermekek közösen tanulnak egy népdalt.
Olasz és magyar gyermekek közösen tanulnak egy népdalt.

Két éve a kimlei gyerekek voltak Olaszországban, a napokban 37 hetedik osztályos tanuló és 25 felnőtt látogatott Cartiglianóból Kimlére. A hagyományokhoz híven kimlei családoknál vendégeskedtek. Az első este az iskolában, játékos, zenés, táncos feladatokon vettek részt közösen az olasz és magyar gyerekek és felnőttek. Itt lehetőség volt kicsit ismerkedni egymással, illetve az olasz vendégeknek az iskolával is.
Másnap az olasz és a vendéglátó családok gyermekei Győrbe, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattak.

A „Májusfa-kitáncolás" rendezvényre megérkezett Cartigliano polgármestere és az ottani iskola igazgatója. A rendezvényen az olasz gyerekek is felléptek egy kedves összeállítással és egy magyar népdalt is elénekeltek. Legközelebb Cartiglianóban találkoznak újból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fesztivál után osztrák rendőrök bántalmaztak magyar guberálókat?

– A bennünket kihallgató osztrák rendőrök bántalmaztak – állítja egy jánossomorjai… Tovább olvasom