Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Bűzös lé folydogált a város utcáin

Két és fél hetes késéssel szállította el a zöldhulladékot a Rekultív kft. a Lajta lakóparkból, addigra a házak elé kitett zsákok tartalma bomlásnak indult. A rothadás leve a szemetesautóból az utcára folyt.

Egy, a Lajta lakóparkban élő férfi kereste meg szerkesztőségünket panaszával, problémájával azonban nincs egyedül. A városban másutt élők is tapasztalhattak hasonlót.

A szolgáltató Rekultív kft. honlapján közzétett információ szerint a hónap első szombatjára várták a hulladékgyűjtő autót a lakók, ám az csak a múlt hét keddjén érkezett meg. Ennyi idő alatt a hőségben megrothadt és kezdett levet ereszteni a zöldhulladék. A szemetesautóba került lé éppen a panaszosunk háza előtti útszakaszra folyt.

A jármű hosszan húzta maga után a csíkot, penetráns bűzt hagyva a környéken élőknek. A férfi állítja, nem először történt ilyesmi, a tisztiorvosi szolgálathoz fordult segítségért, hiszen a hulladékba belekeveredhetett állati ürülék is, mely fertőzésveszélyes. Talán ennek hatásra néhány nap múlva ki is jött háza elé a Rekultív mosókocsija, majd némi tisztogatás után a többi ház előtti csíkot otthagyva elment.A panasz nyomán a Kisalföld érdeklődésére Hancz Attila, a Rekultív kft. cégvezetője elmondta, tisztában vannak a problémával, a nyári hőségben előfordul, hogy a zöldhulladék levet ereszt. A járműből szivárgó lének elmondása szerint az az oka, hogy egyes hulladékgyűjtő autók, amelyek már nyolc-tíz évesek, a nedvességet kipréselik magukból. Ezek nem alkalmasak a folyékony hulladék szállítására, eredetileg nem is erre a célra tervezték őket.

Megpróbálják időben elszállítani a szemetet s jobban ügyelni a lakók visszajelzéseire is. Valószínűleg csak jövőre tudják majd teljesen kiküszöbölni a hasonló műszaki problémákból fakadó kellemetlenségeket.

Olvasóink írták

 • 15. Alex64 2011. augusztus 27. 20:57
  „Ebben is lenne verseny nem egyeduralkodó és mindjárt másképpen állna hozzá. De addig amíg ez egy kézben van max a büntetés segítene. Persze nem a cég pénzét hanem az illetékesek saját vagyonával. Mert ugye a cég pénze az a mi befizetéseink összege.”
 • 14. pancser 2011. augusztus 27. 12:17
  „Komolyan mondom nem tudom kitalálni mi lenne a jó megoldás, a fűnyírást nem a kukás autóhoz igazítjuk, a délelőtt levágott fű már estére beindul a zsákba, még akkor is ha nincsen meleg, csak bele kell nyúlni a zsákba. Könnyű elképzelni, mi lesz ebből 2-3 nap múlva míg jön az autó. Nem hibáztatnám a Rekultívot ezért. Talán az lenne a megoldás, ha minden háznál lenne egy köbös komposztáló tartály.”
 • 13. Mate78 2011. augusztus 25. 18:11
  „Így van, szólni kell.Én már meg is tettem, többször is.”
 • 12. John_Doe 2011. augusztus 25. 10:48
  „Ha a jövőben érdekelne valakit, itt lehet panaszt tenni:

  1) ÁNTSZ:
  http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/antsz/Nyugat_dunantuli_alt_1_1.pdf

  3) Városháza:
  o Közterület felügyelet
  o Környezetvédelem
  o Városfejlesztési és Fenntartási Osztály
  http://www.mosonmagyarovar.hu/hivatal/varosfejlesztesi_es_fenntartasi_osztaly.html

  2) REKULTIV
  http://www.rekultiv.hu/i_hu_cegunkrol_telep.html

  Szerintem, ha elegen panaszkodnak az összes érintettnél, előbb vagy utóbb csak történik valami.....”
 • 11. Mate78 2011. augusztus 24. 21:22
  „Nálunk meg úgy hajtanak a rekultiv-os autók,mint a vadállatok, többször jeleztem már feléjük,és a Rendőrség felé is.
  Ezenkívül 5 évig a Városközpontban laktam, tényleg minden pénteken "a kukások ordítozására és a konténerek dobálására ébred velem együtt sok lakó a városközpontban"
  Persze, ezt a frekventált helyeken nem lehet megtenni, ahol a kiváltságosok laknak.
  Mi lenne, ha pár évre felcserélnék a sorrendet, és a péntek hajnalonta mondjuk a Duna lakóparkban kezdenének?”
 • 10. spqr 2011. augusztus 24. 20:03
  „Annak köszönhetően, hogy az alkalmazottak dobálják a kukánkat, kiestek a kerekei. Eddig csak a kuka mellett hevertek, amikor az ürítés napján hazaértem. Mindig én szereltem vissza. Most annyi változás történt, hogy beledobták a kukába. Egyébként meg tényleg gyakran az úttestre teszik vissza a kukát, az autósok meg szlalomozhatnak.”
 • 9. Tündenéne 2011. augusztus 24. 19:14
  „Akkor most már tényleg érdekelne (talán másokat is), hogy mire fizetünk mi pl. több, mint kétszer annyi szemétdíjat???”
 • 8. T. 2011. augusztus 24. 17:17
  „Péntekenként a kukások ordítozására és a konténerek dobálására ébred velem együtt sok lakó a városközpontban, a kocsi után hagyott több négyzetméteres bűzös mocsokról nem is beszélve!”
 • 7. Panda78 2011. augusztus 24. 16:57
  „Én is vártam már ,hogy mikor jelenik meg cikk a zöld hulladék szállításról.Tőlünk (Duna -lakópark) legutóbb aug. 1-én hétfőn vitték el a háztartási szeméttel együtt.Természetes sokaknál nem volt kirakva mostanra meg már többeknél közel egy tucat várja ,hogy elszállítsák .Ilyenkor mért nem bünteti meg a közterület-felügyelet a rekultiv-ot !?”
 • 6. Buszozó 2011. augusztus 24. 14:28
  „Semmi olyat nem szeretnék, ami az adófizetők pénzéből megy. Csak annyit, hogy a bank a bankadót ne a rendesen fizető hitelesekre nyomja, ahogy azt a kárt sem, amit a moratórium okozott. Annyit szeretnék, hogy a kamatot vigyék lejjebb, mert nem hiszem, hogy normális az, hogy most háromszor annyi a törlesztő részletem, mint mikor felvettem a hitelemet. És itt most nem az árfolyam kockázattal van a baj, mielőtt valaki azt hinné.”
 • 5. bela001 2011. augusztus 24. 13:02
  „Már vártam ezt a cikket. Én is szerettem volna képeket beküldeni.
  Nem csak az zöldhulladék folyik ki a kocsijukból hanem minden ami apró.
  Ezer éves ótvar autókkal szállítják a szemetet, legalább meghegesztenék a lyukakat az alján.
  Már több éve csinálják, hogy végigfolyatják a bűzös létől elkezdve az összes hamut meg mindent az utcákon.
  Kukamosást évek óta nem vettem észre, ráadásul úgy dobálják a kukákat, hogy évenként kell új kukát vásárolni mert letörik a fülét, azután meg már az oldala törik ki.
  Folyamatosan dráguló díjak mellett, semmi fejlesztés nem vettem észre a szolgáltatás terén.
  Ugyanaz a színvonal mint 5-10 évvel ezelőtt.

  Ez szégyen és kellemetlenség, mint a város hírnevének, mint a lakóknak!”
 • 4. Hajni75 2011. augusztus 24. 12:48
  „A Rekultív-ra nagyon sok a panasz, pedig nem keveset fizetünk nekik. Például nyáron kétszeri kukamosás ki van fizetve, de én sem tavaly, sem idén nem vettem észre, hogy kimosták volna, és mivel társasház vagyunk, más lakó sem. Az meg csak egy kis odafigyelést igényelne az alkalmazottaktól, hogy ne a kapubejáróba rakják vissza a kukát, ahol autók járnak ki-be, hanem a helyére.”
 • 3. embertelen 2011. augusztus 24. 12:13
  „A REKULTÍV képviselője nem mondta el a teljes igazságot, hogy ez a probléma mindenre, nemcsak a zöldhulladékra igaz. A kis kukákat (240 liter alatt) kézzel emelik be a hulladékrakodóba, mert így sokkal gyorsabb, mint a kocsik emelőjével. Ha egy ház előtt 240-es kuka van, azt már nehéznek tartják kézzel felemelni, ezért a kocsi emelőjét használják, ami automatikusan össze is tömörít. Nekünk ilyen kukánk van, és ezért télen, nyáron az egész utcában összegyűjtött szemétlé a házunk előtt kerül kipréselésre. Már komolyan gondolkozom azon, hogy feljelentem a REKULTÍV Kft-t a KÖJÁL-nál.”
 • 2. jat01 2011. augusztus 24. 11:17
  „Ha már Rekultív: talán azt is jó volna közölni a céggel, hogy ha az alkalmazottai ürítik a kukákat, akkor szíveskedjenek azokat oda visszatenni, ahonnan elvették, ne pedig az úttest közepére, vagy egy házzal arrébb. Ha már ennyi lóvét leszednek rólunk, akkor végezzék rendesen a dolgukat!!!”
 • 1. pidali 2011. augusztus 24. 09:46
  „ez nem baj mi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítették, felújították az alapellátási centrumot

Ötvenegymillió forintból újították fel és bővítették a mosonmagyaróvári Zichy utcai Szociális… Tovább olvasom