Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Bűz Bezenyén?

„Meddig kell még tűrni Bezenyén a Duna utcai állattartó telep bűzét?" - írja olvasónk.
Olvasói SMS: „Meddig kell még tűrni Bezenyén a Duna utcai állattartó telep bűzét? Kis területen száz szarvasmarha és rengeteg sertés, derékig a trágyában. A patkányok, férgek elárasztják a fél falut. Az utca mögött roncstelep, égig érő gaz, szemét. Állítólag az illetékesek már látták, de nem változott semmi.”

Dr. Horváth Szabolcs jegyző a felvetésre közölte: „Tudomásom szerint van egy működő szarvasmarha-, s egy üzemen kívüli sertéstelep is Bezenyén. A panaszból nem derül ki, az olvasó melyikre gondol pontosan. A hasonló telepeken, környezetükben általános tény, hogy nem terjednek kellemes szagok felőlük. Ez ennek velejárója.”

Olvasóink írták

 • 18. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 08. 14:07
  „17. OKOSKA13 2013.09.08. 13:32 és Kukacka ! Az idézett, írásjelekben foglalva "-macskaköröm-" népiesen
  harmadszor tálalom tekintetük elé ! Régi mondás; amit nem akar valaki megérteni,azt nem is fogja !
  "A problémát én megértem ,de a jelenleg érvényben levő jogszabályok az állattartók gazdasági érdekeit védik.

  "Friss házi tejet Bezenyén volt régen amikor működött a tejház az igen finom volt és friss is volt."
  Feltehető akkor is volt a faluban tehén " ganyészag " ?
  AZ ÉN SZOMSZÉDOM LENNE és a kívánsága teljesülne ;"LEGYEN A KÖZVETLEN SZOMSZÉDSÁGÁBAN VAGY 50 MARHA ,50 SERTÉS ÉS LEGALÁBB 100 BIRKA AKI BÉGET ÖNNEK "
  Tisztelettel kérdezem,komolyan gondolják ez a Hozzászólói fórum az ahol orvosolják az önök problémáját ?
  További szép szagmentes napokat kívánok.”
 • 17. OKOSKA13 2013. szeptember 08. 13:32
  „Az isten mentse meg azt az embert aki egy ilyen ember mellett lakjon mint ÖN WeiseÖdenburg!
  A kukacka13 legalább átérzi a helyzetet nem úgy mint Ön.Miért ilyen kötekedő??nagyon eltért a tárgytól kit érdekel az elmérgesedett helyzet?Lesznek a választások majd eldönti a lakosság ki lesz a legmegfelelőbb a vezetésre.Miért lenne ingerült az aki nem lakik ott mert én ingerült vagyok az Ön írásaira az igaz!
  Szégyellem ,hogy ilyen falubelim van akit csak ennyire érdekel ez a probléma és minden fajta marhaságot felhoz terelés képen.
  Friss házi tejet Bezenyén volt régen amikor működött a tejház az igen finom volt és friss is volt.”
 • 16. KUKACKA13 2013. szeptember 08. 13:13
  „Köszönöm de abból a tejből nem kérek fogyassza Ön jobban ízlik az ALPESI tájakon termelt.
  Mivel nem ismer véleményt Rólam ne nyilvánítson .Én Önt nem bántottam s nem is fogom.Hála isten a szomszédainkat a barátainkat és ,hogy hol lakunk megválogathatjuk.Ahogy Ön velem nem szeretne szomszéd lenni úgy én sem.Nem kell ott lakni és élni eleget foglalkozik Bezenyével a média ,amiből lehet véleményt alkotni,s tudja van falu térkép amit meglehet nézni az utcák elhelyezkedéséről.Sőt mi több utána lehet nézni mi-hol helyezkedik el.Ennyi Bezenyei tevékenységről.Kérem ismeretlenül az energiáját fordítsa arra ,segítsen az újságot felkeresőt,hogy a probléma forrása megoldódjon.Gondolom olyan funkcióban van,hogy megteheti s nem okoz gondot.
  Ezennel részemről ezt a témát lezárom.Kívánok Önnek Vidám és Szép Napokat Gond nélkülieket.Üdv:Kukacka13”
 • 15. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 08. 10:13
  „14. KUKACosKA13 2013.09.08. 07:30 . Természetesen végig gondolom,hogy mit írok le.mivel korábbi cikkek már foglalkoztak Bezenyével és érdekesen alakultak az ottani viszonyok,bátorkodtam példálózni egy kritikus helyzetben levő
  ország jelenlegi állapotával.Ott helyzet picit rosszabb. Bezenyén mást"a szavakat" használja a két fél egymás ellen.
  "Szó veszélyes fegyver és van aki harcol vele" Talán ismeri a dal szöveget? Idézet a Kisalföld egy számából.
  ~"Elmérgesedett a viszony az elöljárók között Bezenyén
  Nincs eszközünk, hogy változtassunk. Ez a helyzet a falunak és nekünk sem jó - hangsúlyozza Csontos Antal és Schmatovich Mátyás bezenyei képviselő." Szerény kedvesnek nem mondható véleményem ,a tehénkék politikai szereplőké léptek elő a természetes illatanyagukkal.Gondoljon bele,nem elég a tejtermelés nehéz feladata ? A cikket olvassa végig és ne az ingerült mondanivalójára koncentráljon ! Jegyző úr nyilatkozata.
  "A hasonló telepeken, környezetükben általános tény, hogy nem terjednek kellemes szagok felőlük. Ez ennek velejárója." A sertéstelep nem üzemel!? Az írásából kiderül,hogy nagyon is sok köze van Bezenyéhez,mert egy idegen
  nemképes , részletesen vázolni a sérelmét.Arról nem írtam ki hol lakott,arra próbáltam rá mutatni ha a tehénkék szálláshelye előbb került felépítésre mint az ön háza, /aki nem Bezenyei/ nincs alapja a reklamációra. "AZ JÓ HA TUDJA KI MIKOR HOL LAKOTT S KI VOLT ELŐBB....KÉSZ TÖRTÉNÉSZ-KUTATÓ." Az ön által idézett rész nem a történet kutatás téma körében tartozik,hanem a jog rendszert kell alkalmazni ebben az esetben. Ha nem igaz amit leír,
  vagy elferdíti a valóságot az is a Jog Tudomány probléma köre.
  Az ön írásai,hozzászólásai /nem sms.az a mobiltelefon rendszerében működik/ magukon viselik az önben levő ingerültséget ! Nagyon nem szeretnék az ön falujában,de még a szomszéd falúban sem élni, pláne az ajánlott tisztséget viselni. A következő lapszámban engem pellengérezne,köszörülné rajtam a fullánkját!
  Nyugodjon meg és igyon egy pohár jó Bezenyei friss házi tejet !”
 • 14. KUKACKA13 2013. szeptember 08. 07:30
  „KEDVESNEK NEM MONDHATÓ WeiseÖdenburg !
  ÖN VÉGIG GONDOLJA AMIT ÍROGAT VAGY JÖN CSAK EGY FUVOLAI AZT NOSZA LEÍROM.AZ ÖN HOZZÁ SZÓLÁSAITÓL JÓ,HOGY A GÉPE NEM FAGY LE .NEM VAGYOK SEM FESZÜLT SEM IDEGES AMIT LE KÉNE SÜRGŐSEN CSERÉLNI AZ A FALU VEZETŐSÉGE.REMÉLEM ÖN ELÉG NYUGODT ÉS MAJD MEG OLDJA A PROBLÉMÁT. SEMMI KÖZÖM NINCS BEZENYÉHEZ CSAK EGY EMBER FELMERTE VETNI A PROBLÉMÁT S MERTEM HOZZÁ SZÓLNI ELNÉZÉST IGAZ BÁR NE TETTEM VOLNA HA ILYEN HOZZÁ ÁLLÁS VAN OTT.
  A SZÍRIAI HELYZETET NE HASONLÍTSA A BEZENYEIHEZ .............KÖNYÖRGÖM GONDOLJA VÉGIG MIT ÍR LE::::::
  AZ JÓ HA TUDJA KI MIKOR HOL LAKOTT S KI VOLT ELŐBB....KÉSZ TÖRTÉNÉSZ-KUTATÓ.
  BÍZOK BENNE AZÉRT A BEZENYEI POLGÁROK KULTURÁLTABBAK MINT ÖN. EGYÉBKÉNT AZ OTT ÉLŐ EMBEREKNEK ÉPP ELEGÜK LEHET ABBÓL,HOGY HÜLYESÉGEKET NYILATKOZNAK S LEJÁRATJÁK A FALU LAKOSSÁGÁT EGY FALURÓL SEM JELENIK MEG ENNYI GOND-PROBLÉMA.
  SZERINTEM ÖNT KÉNE A KÉPVISELŐ TESTÜLETNEK A FALU SZÓVIVŐJÉNEK MEGVÁLASZTANI REMEKÜL CSINÁLNÁ.”
 • 13. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 07. 19:50
  „12. KUKACKA13 2013.09.07. 17:29
  A kivert ,vagy kiolvadt biztosítékot,szűkséges kicserélni. A gépityus hasonlat,utalás a Szír helyzetre,ami szerintem komolyabb probléma! Ön nagyon feszült és kapkodó. Így nem lehet problémát megoldani,oda nyugalom kell.
  Tisztelt KUKACKA13 ! Számomra az derült ki ,hogy a Tehénkék előbb laktak a környéken mint ön ! .....”
 • 12. KUKACKA13 2013. szeptember 07. 17:29
  „Kedves Hozzá szólók véleményt nyilvánítok!
  Nekem az okoska hozzá szólása emberibb hangon volt jobban is tetszett.Sajnálom,hogy ez ide fajult és az sms-ben segítséget kérő nem kapott alapjában véve senkitől választ.
  Magam részéről itt be fejezetnek tekintem az okoska tudomásom szerint egy fiatal ember aki jól ismeri a helyi gondokat.
  Ez a mondata kiverte a biztosítékot nálam: Egy a kérésem ne a szűk környezete kapjon ki ebben a feszült helyzetben. Vigaszként, még mindig jobb a bűz ,mint egy sorozat géppuska tűz !
  Ha annyira biztos mindenben álljon ki és nyújtóson segítséget a segítség kérőnek.Na kedves . WeiseÖdenburg mi volt ott előbb a Duna utcában lakóház.Ja a szagot a bűzt a Pozsonyi utcában.Petőfi utcában,,Dózsa utcában sem lehet érezni vagy az orvosi rendelő környékén........................
  Minden Bezenyeinek kívánok további szép napot és vidám hétvégét.
  Az sms írónak kívánom legyen bátorsága kiállnia az igaza mellett biztosan van megoldás.Érdemes lenne a Tv-t meginvitálni az állat védőkkel együtt.:)”
 • 11. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 07. 16:21
  „10. OKOSKA13 2013.09.07. 15:27
  ! "Hát nem vagyok biztos abban,hogy a tapasztalatom hasonló lenne Miért Ön nem egy szelíd barátságos ember?"
  Van egy írásjel ami befejezi a mondatot. Új mondat,ugyan csak a megkezdett gondolathoz tartozik,de ez is mint más értelmezési készséget feltételez az olvasni tudó "hölgyszámára. A szalmakalap az régi magyar főleg aratási viselet ,ami a munkával van összefüggésben ez a "sombrero campesino" pedig az "élvezem az életet" című mutatvánnyal.
  Szerintem pedig az állati ürüléket nem mindegy hogy miben taposom,mert igaz gumicsizma ez is az is ! Az éjjeliedény is edény,meg a koracél lábas is az !
  Az előzőleg leírtam az állatvédelmi törvényt hogyan lehet ütköztetni. A közegészségügyi rendeletet vonatkozó részét is lehet alkalmazni. Az állati vizelet,közérthetően a "ganyélé" nem szennyezi az utcát,esetleg kifolyik e .A szomszéd ásott vagy fúrt kútja milyen távolságra van az állati ürülék lerakóhelytől "ganyékupoc" ,melyik létesült előbb ,ha a kút nyert az ügy,ha nem akkor kút megy távolabbra.Nagyon sok a lehetőség,ha igazát tudja bizonyítani.Ha simán a falusi illatanyag a probléma,más a helyzet. Kérdés még mi volt előbb a területen?Az istálló ?Vagy a lakóházak ?Ebben az esetben is más a szituáció. Remélem valami megoldást kitalál. Egy a kérésem ne a szűk környezete kapjon ki ebben a feszült helyzetben. Vigaszként, még mindig jobb a bűz ,mint egy sorozat géppuska tűz !”
 • 10. OKOSKA13 2013. szeptember 07. 15:27
  „Tudja sem engem sem mást nem kell oktatni ,ebben a faluban van egy gond melyet meg kell oldani s nem viccnek felfogni.Örülők neki,hogy van gumi csizmája és jó márkájú annak főleg egyébként mindegy milyenbe tapossa az ember a ganét.
  Kívánom legyen szarvasmarha telepe 1000 marhával az udvarában,de a legjobban jó embereket a szomszédságába.
  Sajnálom,hogy nem tetszik a reklámozása a falusi turizmusra:
  Ezt Ön írta:A reklámra nem vállalkozom mert tapasztalataim alapján a Német és az osztrák falusi vendéglátással foglalkozó személyek barátságosak, szelídek stb.! ! ! Hát nem vagyok biztos abban,hogy a tapasztalatom hasonló lenne Miért Ön nem egy szelíd barátságos ember?
  Különben igaz tudni kell viselni a szalma kalapot és még a gumi csizmát is-látja ebben egyetértek.
  Van gumi csizmám-van "sombrero campesino" kalapom és élvezem az életet.De vannak dolgok amik engem is bántanak az érdektelenség egy közügyben.”
 • 9. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 07. 11:51
  „Harcos Amazonok ! A leírásom pontos és hiteles ez vonatkozik más tájegységre is. Bevezetőnek szántam az írásomban,
  A mondani valóm lényege,amit nagy tisztelettel idézek ~ ~ ~ "A problémát én megértem ,de a jelenleg érvényben levő jogszabályok az állattartók gazdasági érdekeit védik.
  Egy esetben lehet fogást találni a problémára,/mint írta/ az állatvédelmi törvénnyel ütköztetni,ha fennálló sérelem éri az embert tejel kiszolgáló Bezenyei teheneket"~ ~ ~ ! ! !
  Tehát,ha a tulajdonos nem eteti, itatja,tisztítja az állatokat,jelenesetben a több tíz marhát//remélem szarvasmarhára gondolt//,sertést és nem tudom még mit,talán még fizikailag bántalmazza a több tíz marhát,sertést a hatóság köteles intézkedni a vonatkozó állatvédelmi törvény értelmében.
  Szerényen szeretném kérdezni,nem volt érthető a gondolatmenetem? Ha megjelölnék,ami sértő a 6.számon jelzett hozzászólásomban?
  Halkan ha szólhatok,kérésem ne a szomszédomban kívánja a számszerűleg megfogalmazott állatokat,ha lehetne inkább a tulajdonomban!" KÍVÁNOM ÖNNEK HA ÍGY ÁLL HOZZÁ LEGYEN A KÖZVETLEN SZOMSZÉDSÁGÁBAN VAGY 50 MARHA ,50 SERTÉS ÉS LEGALÁBB 100 BIRKA AKI BÉGET ÖNNEK" A marhák és a sertések számát nem lehetne megszorozni legalább 8 -al ? A birkák akik bégetnek,/mert élnek/ elégséges lenne a négyel szorozni.Kérhetnék esetleg még C.c.a. 15-20 lovat ?
  A gumicsizmával kapcsolatban,rendelkezem kiválóminőségű g.csizmával a márkáját sajnos nem írhatom le a tiltott reklám miatt, pedig szívesen tudnám ajánlani ! Tény az a gumicsizmát és a szalmakalapot is " tudni kell viselni "!
  A reklámra nem vállalkozom mert tapasztalataim alapján a Német és az osztrák falusi vendéglátással foglalkozó személyek barátságosak, szelídek stb.! ! ! Hát nem vagyok biztos abban,hogy a tapasztalatom hasonló lenne .”
 • 8. OKOSKA13 2013. szeptember 07. 08:52
  „WeiseÖdenburg!

  Azért okosan hasonít maga egy Alpesi tájat a Kisalföldhöz,mely már adottságából sem egyforma.Ismeri Ön az adott utcát és annak elhelyezkedését ,körülményeit?
  KUKACKA 13 legalább nem támad és hasonlít hanem megoldási lehetőség között próbál kutakodni.Sok mindenben igaza van mert senki nem mer lépni de mindenkinek jó lenne ha az ügy meg oldódna valahogy ,hogy mindenkinek jó legyen.
  Van lehetőség csábítsa ide a külföldi turisták napi 20EUR-80EUR ig fizetnek a vidéki "szagos hangulatért. Legyen Ön egy ilyen célú turizmus vezetője és virágoztassa fel belőle a falut.HAJRÁ!GUMI CSIZMA BESZERZÉSÉT EL NE FELEJTSE!”
 • 7. KUKACKA13 2013. szeptember 07. 08:10
  „Tisztelt WeiseÖdenburg!

  Nem mondja valóban Ausztriában és Németországban Több tíz marhát,sertést tartanak a szomszédok közelében?Valóban falú helyen tartsanak állatott kulturált körülmények között ami senkinek sem okoz kellemetlenséget.
  Amúgy meg megnyugtatom van igen is olyan állatvédelmi referencia ami úgy az állat mint az ember érdekeiben cselekszik.csináljon egy statisztikát a lakosság körében ki ,hogyan vélekedik az ügyben ja és nem a kocsmában!
  Az jó lenne a falúnak bevételi forrásnak,ha kemény euróér mehetnének szaglászni s húgylében sétálni trágyában dagonyázni már meg is van a vendégeket vonzó vidéki wellness.MEXIKÓ meg már úgyis adott:)Már nem csak Kaszinó Város ,hanem Falusi Turizmusú Központtá fejlődik BEZENYE!HÁT KÍVÁNOM ÖNNEK HA ÍGY ÁLL HOZZÁ LEGYEN A KÖZVETLEN SZOMSZÉDSÁGÁBAN VAGY 50 MARHA ,50 SERTÉS ÉS LEGALÁBB 100 BIRKA AKI BÉGET ÖNNEK És nem érzi azt,hogy megkel oldani ezt a gondot nem az állattartó család ellen cselekedni ,mert ennyi állat mellett szépen tejelnek a falunak adóban az Ő érdeküket is éppen ezért kell figyelemmel kísérni és segíteni de a falú és az utcában lakók érdekeit nézni kell ill. illene.”
 • 6. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 06. 20:48
  „5. KUKACKA13 2013.09.06. 14:47
  Németországban ,Ausztriában ez természetes,hogy a lakóépületek mellet,között vagy közelében állattartást végeznek.
  Megszokott természetes,elfogadott. Az állatok illatanyaga hozzátartozik az alpesi természeti értékekhez,mint a Swab Alb-hoz. A k turisták napi 20EUR-80EUR ig fizetnek a vidéki "szagos hangulatért.
  A problémát én megértem ,de a jelenleg érvényben levő jogszabályok az állattartók gazdasági érdekeit védik.
  Egy esetben lehet fogást találni a problémára,mint írta az állatvédelmi törvénnyel ütköztetni,ha fennálló sérelem éri az embert tejel kiszolgáló Bezenyei teheneket.Olyan állatvédőről nem hallottam ,hogy az állatok jogait az ember elé helyezi.”
 • 5. KUKACKA13 2013. szeptember 06. 14:47
  „Javasolnám nézzenek a tisztelt falú vezetői annak utána,hogy van bejegyezve a földhivatalnál a telek amelyen a szarvasmarha tenyésztést és állattartást nagyüzeműen végzi?Nem esetleg nem is telepként hanem lakó ingatlanként van bejegyezve.Mert már is más a leányzó fekvése és jogos minden felháborodás melyet kötelessége a falú vezetőinek kivizsgálni az ügyet.
  Mert úgy-e erre engedély kell a falú lakóágának érdekeit kell képviselni és azt szem előtt tartani,mindennél fontosabb ez.Élhető egészséges környezetben felnövő gyerekeket és az idősebbeknek nyugodt következőkben jelezném valóban tavaly változtak az állattartás szabályai:
  1,A szabályozás értelmében tehát önkormányzati rendelet ezentúl nem korlátozhatja egyebek mellett a tyúk, a nyúl, a sertés, a szarvasmarha vagy a ló tartását.
  2,DE!!!!A tárca ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez nem jelent korlátok, feltételek nélküli állattartást, az állatok tartása ugyanis ,,nem veszélyeztetheti az emberek és állatok egészségét, jólétét, és nem károsíthatja a környezetet".
  A közlés szerint a jövőben ugyanúgy be kell tartani az állat-egészségügyi, közegészségügyi, állatjóléti, környezetvédelmi, illetve természetvédelmi szabályokat, előírásokat, ahogy eddig. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a korlátozás nem vonatkozik a kedvtelésből tartott állatok - köztük kutyák, macskák - tartására vonatkozó szabályok megalkotására. E tárgykörben az önkormányzatok továbbra is alkothatnak helyi szabályokat - fűzték hozzá.
  Az Állatorvosnak látnia kell a körülményeket.A másik vannak az állatvédők akik az állatok védelme mellett a lakosság szempontjait is figyelembe veszik.”
 • 4. teri83 2013. szeptember 06. 14:15
  „3. KUKACKA13 2013.09.06. 05:40

  Big Like!!!!”
 • 3. KUKACKA13 2013. szeptember 06. 05:40
  „Tisztelt Jegyző Úr!

  A cikkben szerepel a szarvasmarha szó!!Tehát itt élő és működő állat állományról van szó mely hát amit eszik ki is ürít ami közegészség ügyileg lakott területen bizony-bizony fertőző forrás is lehet .A rengeteg légy -rágcsáló ami nem elégé kellemetlen közegészségügyileg kellene ezt jobban feltérképezni amit Önnek kötelessége lenne hivatalból indítani.
  Az üzemen kívüli sertéstelepen nem termelődik már szerves trágya ami a bűz forrása lehetne.
  Önnek jobban és körültekintőben kéne ezt meglátnia és hivatalból intézkednie-e.Mert tény és való falú helyen állatott tenyésztenek és állatott tartanak de nem a lakó környezetükben több tíz darabot hanem a meg engedett határokon belüli menyiséget amivel a környezetüket nem veszélyeztetik nem kellemetlen a lakosságra nézve. Biztasson volna megoldás csak körültekintőben kellene eljárni a lakosság érdekeit szemelőt tartva mely jogos igény és ezt orvosolni kellene amíg komolyabb gondokat nem okoz nem lesz patkányoktól hemzsegő a falú első utcája.Itt nem az állattartó család ellen vannak hanem a helyzetet kellene sürgős határ időn belül megoldani amíg nem késő.Hívjon össze falú gyűlést kérje ki a lakosság véleményét .MERT EZ TÖBB MINT KELLEMETLEN SZAG JEGYZŐ ÚR.”
 • 2. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 05. 09:37
  „Javaslom forduljanak a "pancser" néven írogató tudós emberhez,neki biztosan van megoldása a problémára.”
 • 1. teri83 2013. szeptember 04. 22:22
  „Szomorú, hogy csak ennyi a véleménye a T. Jegyző úrnak. Képtelen a cselekvésre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kitelepítésre emlékeztek

Levél zömében németek által lakott település volt egészen a második világháború utáni kitelepítésig.… Tovább olvasom