Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Buszvárók kerékpártárolóval, padokkal

Kistérség - Százharmincmillió forintot nyert buszvárók, kerékpártárolók és buszöblök kialakítására a Mosonmagyaróvári kistérség huszonegy települése.
Amint arról szerdán beszámoltunk, a Mosonmagyaróvári kistérség huszonegy települése fogott össze és sikeresen pályázott a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében „Segítsük elő az akadálymentes közlekedést a Mosonmagyaróvári kistérségben" címmel.

– Buszöblök, kerékpártárolók és várók kialakítására 160 millió forintot igényeltünk, ebből 130 millió forintot el is nyertünk. Nem tudni miért, a mosonszolnoki B. O. S. előtti buszmegállót és buszfordulót nem fogadták be – tájékoztatott Németh Edina vidékfejlesztési menedzser.

Dunakiliti váró: Praktikus megállóhelyeket alakítanak ki kellemes környezetben. Fotó: Cséfalvay Attila
Dunakiliti váró: Praktikus megállóhelyeket alakítanak ki kellemes környezetben. Fotó: Cséfalvay Attila

A nyertes pályázat forrásait az önkormányzatok 10 százalékos önrésszel egészítik ki: a falvakban új buszöblöket, leszállószigeteket alakítanak ki vagy a meglévőket újítják fel, buszfordulókat hoznak létre. Darnózselin találkoznak a megyeszékhelyről és a Mosonmagyaróvárról érkező járatok: lehetőség nyílik átszállásra, így itt nagyobb forgalomra számítanak. A várók melletti kerékpártárolók is szerepelnek a tervekben, de padokat és szemeteseket is elhelyeznek majd. A buszmegállók akadálymentesítésére is gondoltak. Az infokommunikációs akadálymentesítés jegyében színes vezetősávok, korlátok, felfestett jelzések szerepelnek a pályázatban.

Németh Edina elmondta: az ütemterv szerint 2009 végére kellemesebb környezet fogadja majd a kistérségben buszozókat. A megállók emellett kiváló reklámfelületet is nyújtanak, a nagy alakú reklámvitrinekben kistérségi térképek, útvonalak, átszállási lehetőségek, illetve a turisztikai látványosságok is helyet kapnak.

– A pályázatírás koordinálását azért is vállaltuk, mert fontos számunkra a balesetmentes közlekedés – hangsúlyozta Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere. Településén két buszöblöt építenek ki, egy várót pedig átalakítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetésük másfélszeresét kapták iskolabővítésre

Mosonszentmiklós - Közel háromszázhetvenmillió forintból bővítik az iskolát, korszerűsítik a napközi… Tovább olvasom