Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Burgenland: több betörés

Ausztria - Drasztikus mértékben nőtt a betörések száma Burgenlandban az idei év első felében, a schengeni határnyitás óta.

Az osztrák rendőrség közlése szerint a magyar és szlovák határ menti településeken öt hónap alatt 500 ilyen bűncselekmény történt.

Lényegesen megnőtt a betörések száma Ausztria keleti területein. Az osztrák szövetségi bűnügyi hivatal minap közzétett idei évi adatai szerint a magyar és a szlovák határ közelében jóval több ilyen bűncselekményt követtek el, mint az ország nyugati tartományaiban. A nagyszámú betörésben főként Burgenland érintett, a határ menti településeken több mint ötszáz esetet regisztráltak. A rendőrségi statisztika szerint különösen a főutak mentén – így például a Pozsony felé vezető úton – rossz a helyzet. Emellett Nezsider és Kismarton környékén érezhető még az ilyen bűnesetek elszaporodása.

A burgenlandi tartománynál még rosszabb a helyzet Bécsben. Az osztrák fővárosban negyvenhétszer több betörés történt, mint Burgenlandban. Az év első öt hónapjában összesen 23.479 ilyen bűncselekményről érkezett bejelentés. A fővárosban is érvényesült az országos irányzat, azaz Bécs keleti peremkerületeiben – Favoritenben, Donaustadtban és Floridsdorfban – volt a legtöbb betörés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A defibrillátor másokon még segíthet

Mecsér - A mecséri orvosi rendelő előterében lévő, lakossági gyűjtésből megvásárolt defibrillátor… Tovább olvasom