Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Büntetést kaptak a fesztivál előtt

Háromszáz métert sem engednek megtenni matrica nélkül az osztrák rendőrök a hegyeshalmi határtól az első lehajtóig.

Százhúsz euróra büntettek meg a Novarock fesztiválra tartó magyar fiatalokat, mert a hegyeshalmi határtól az autópálya háromszáz méteres szakaszát használták az első lehajtóig.

„A derék autópályások ott álltak azon az 300 méteren és jól megbüntettek minket 120 euróra, mert nem volt matricánk. Nagyon is kaszálós szaga volt az egésznek. Háromszáz métert nem engedtek menni Novarock-jeggyel sem" – írja Vertigonov néven egy illető a www.novarock.at honlap fórumán.

Olyan eset is előfordult, hogy a határállomáshoz közeli benzinkút előtt állították és büntették meg a magyar autóst.
Az ügy nem új keletű: évek óta beleszaladnak a magyarok – főleg a távolabbról érkezők – a szigorú osztrákok „karmaiba".
A legtöbbször azonban a belépéskor a kígyózó sorok között figyelnek a rend őrei, s a matrica nélküli autósra rögtön lecsapnak. A hegyeshalmi kishatár megnyitása óta a környékbeliek inkább ezt az átkelőt használják: itt azonban csak a határtól számított harminc kilométeren belüli lakhellyel bejelentettek mehetnek át.

A távolabbról érkezőknek marad az új határ s a matricakötelezettség, akár néhány száz méterre is. Mégis jobban jár, aki kétezer forintért tíznapos osztrák pályamatricát vesz, mert a legkisebb büntetés 120 euró,
vagyis közel harmincezer forint. A mostani példa szerint kivétel pedig még a Novarockra indulóknak sem jár: hiába fizették ki a rendezvényre való bejutás borsos, 93 eurós jegyét, s költekeztek – már ha maradt miből – a határ túloldalán három napon keresztül.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hédervár maga dönthet

Ha Hédervár szeretné, saját rendelettel történelmi város címet adományozhat – magának. Tovább olvasom