Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bűnszervezet csempészte az embereket

Vádemelési javaslattal fejezte be az embercsempész-bűnszervezet tagjai ellen folytatott eljárást a közelmúltban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
A nyomozás adatai alapján az embercsempész-bűnszervezetet Ausztriában, Svájcban és Franciaországban élő koszovói albán származású vezetők irányították 2013 áprilisa és júniusa között. Az illegális migráció nyugat-balkáni útvonalán koszovói albánokat juttattak pénz fejében illegálisan az Európai Unióba. Az illegális migránsok szállításában a három gyanúsított – szintén koszovói albán származású – közreműködött, kapcsolatot tartva a bűnszervezet más országok területén élő tagjaival.

A nyomozás során a magyar rendőrök együttműködtek a svájci, a francia, valamint a koszovói hatóságokkal is, mivel szükségessé vált a több tagállamra kiterjedő bűncselekmény közös felderítése és a folyamatban lévő büntetőeljárások összehangolása.

A bűnszervezet legalább tizenöt alkalommal nyújtott segítséget legkevesebb ötven migránsnak az Európai Unió valamely tagállamának területére történő illegális beutazásához. A gyanúsítottak Ausztriába fejenként 400 euróért, Németországba 800 euróért, Svájcba 1500 euróért juttatták el az illegális bevándorlókat, a pénzt a szállítások sikeres végrehajtását követően kapták meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának illegális migráció elleni osztálya a bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folytatott eljárást befejezte és a nyomozás iratait a minap a három koszovói albán gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehermentesítő út, élménykert és vásárcsarnok a tervekben

Tovább olvasom