Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési projekt a Szigetközben

Szigetköz - A Szigetköz–Felső-Dunamente Térségi Fejlesztési Tanács (SZTFT) keddi rendkívüli ülésén elfogadta a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium felhívása nyomán kidolgozott, Felső-Duna menti bűnmegelőzési és közbiztonsági program című dokumentumot.
A témához kapcsolódva döntött arról is, hogy a térségre vonatkozó átfogó területfejlesztési koncepció és program elkészültéig és elfogadásáig a tanács működési területére korábban kidolgozott fejlesztési dokumentációkat tekinti irányadónak, továbbá messzemenően figyelembe veszi az alapító Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye, az érintett kistérségek (Győri Többcélú Kistérségi Társulás, Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás, Komárom-bábolnai Többcélú Kistérségi Társulás) és az érintett régiók (Nyugat-dunántúli RFT, Közép-dunántúli RFT) területfejlesztési koncepcióit és fejlesztési programjait.

Határozat született arról is, hogy a bűnmegelőzési és közbiztonsági program keretében egyedi önkormányzati projektek mellett készüljön egy, az egész térséget átfogó projekt is; illetve, hogy a Térségi Fejlesztési Tanács 400 ezer forinttal támogatja a társpályázó megyei rendőr-főkapitányság által megvalósítandó átfogó programelemet (kiegészítve ezzel a rendőrség által vállalt saját forrást).

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. június 30. 15:35
    „az előbb olvasható, hogy szigetköznem lopják a munkagépekből a gázolajat, sőt visznek mindent ami nincs le betonozva! Itt meg azzal verik nyálukat, hogy bűnmegelőzési program keretei között pénzt osztogatnak. Ettől a tolvajok meg a hasukat fogják a röhögéstől! Hisz a bűnmegelőzés már a "rendőri szakma" egyik alapvető tevékenységbe kellene tartoznia. Csak valahogyan ez mindig elsikkadt a tudatokban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt fellépés: Delhusa a gázsiját követeli

Hédervár - Delhusa Gjon lépett volna fel a hédervári falunapon, ám a hirtelen jött vihar a… Tovább olvasom