Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Bűncselekmény tükörhálóval

A mosonmagyaróvári rendőrök már nyomoz a nemrégiben lebukott ásványrárói orvhalászok ügyében.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság már nyomoz a nemrégiben lebukott ásványrárói orvhalászok ügyében. Mivel a lefoglalt halak értéke meghaladta a tízezer forintot, így az eset már a bűncselekményi kategóriába tartozik.

A rendőrség felvétele: ladikba húzzák a 120 méter hálót s a 28 kiló halat.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy két férfit ért tetten a győri Marcal beavatkozó csoport Ásványrárónál orvhalászat közben. A rendőrségi kamera rögzítette, amint százhúsz méter speciális halászhálót szednek ki a vízből, s összesen huszonnyolc kilogramm hal lett – egy ideig – a zsákmányuk. Mindez ráadásul védett területen történt: a halakat a győri Előre Halászati Szövetkezet telephelyére vitték, hogy felbecsüljék azok értékét.

Időközben a marcalosok egy másik – a videón is jól kivehető – hálót találtak néhány száz méterrel arrébb a vízben. A rendőrség a nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra bízta. Babos László bűnügyi osztályvezető elmondta: a szakértők megállapították, hogy a hálóba akadt halak értéke több mint tízezer forint, így az eset már bűncselekményi kategóriába tartozik. Süllő, márna, szilvaorrú keszeg és dévér szerepel a kifogottak listáján.

Időközben a megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati osztálya is vizsgálatot indított az ügyben.
Információink szerint a tetten ért férfiak azzal védekeztek, hogy nem az övék, csak találták a hálót, s „nem akarták otthagyni a halakat". Ennek ellentmondhat, hogy – amint az a rendőrségi felvételen is jól látszik – egy fekete fóliát terítettek a csónak egyik oldalára. Ezen a részen húzták be a hálót: a fólia állítólag azért szükséges, hogy a tükörháló ne akadjon be a ladikba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják meg a Motim privatizációját!

Szijjártó Péter, a Fidesz–MPSZ országgyűlési képviselője „Helyszínelés – barátok egykor és most" című sajtótájékoztató sorozatának ötödik, utolsó állomásaként Mosonmagyaróváron a Gyurcsány Ferenc érdekeltségi körébe tartozó Altus-cégcsoport 49,6 százalékos tulajdonában álló Motim rt. privatizációjának körülményeit ecsetelte a gyár kapujában. Tovább olvasom