Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

˝Bűnbefogadó˝ térségben élünk

A Mosonmagyaróvári Térségi Társulás minapi tanácsülésén Csokán Csaba, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője számolt be munkájukról.


A kapitány kiemelte, fő célkitűzéseiket (a köz rendjének fenntartása, a közbiztonság és a lakosság biztonságérzetének erősítése) sikerült elérniük. Elmondta, eddig 2013-ban 430-cal kevesebb bűncselekmény történt, mint tavaly (1726 volt novemberig). Emellett a nyomozási eredményességi mutató 52 százalékkal javult.

Mivel térségünk úgynevezett „bűnbefogadó" megye, így leginkább a vagyon elleni bűncselekmény a meghatározó. A testi sértés 130 százalékkal, a garázdaság 35 százalékkal és a lopások száma 5 százalékkal emelkedett tavalyhoz képest. Ez a kapitány szerint annak is betudható, hogy olyan emberek érkeznek a belső migráció révén, akik másképpen szocializálódtak, ezért másképpen is reagálnak egyes helyzetekben. Csökkent viszont a gépkocsilopások, a betörések és a rablások száma is.
Az országos főkapitány parancsa szerint a lehető legrövidebb idő alatt bíróság elé kell állítani az elkövetőket. Dr. Csokán Csaba szerint ebben nagy lehetőség rejlik. A helyi kapitányságon tavaly 54 embert, idén eddig 131 személyt állítottak bíróság elé. A közlekedési ügyekben ez a szám 50-ről 89-re ugrott.

A járőrök 65 ezer órában szolgáltak közterületen, az árvízi védekezést is ideértve. Emellett 45 razziát és 175 közlekedési akciót tartottak.
A könnyű sérüléses balesetek száma a térségben 10 százalékkal, míg a halálos baleseteké 50 százalékkal csökkent. A súlyos sérüléssel járóké 30 százalékkal csökkent, míg a könnyű sérüléssel járóké 6 százalékkal nőtt.
Térségünkben 955 személy követett el illegális migrációval összefüggő bűncselekményt, ebből 906 ellen jártak el tiltott határátlépés vétsége miatt. Az 1140 szabálysértési ügyből és 776 közigazgatási eljárásból eddig 30 millió forint büntetés folyt be.

Az országos rangsorban az első félévben a 121 kapitányságból a mosonmagyaróvári a 10. helyen végzett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok álláskeresőknek

A munkaügyi központ mosonmagyaróvári kirendeltségének állásajánlatai. Tovább olvasom