Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Buli biztonságban – biztonság a buliban

Mosonmagyaróvár - Összesen 1,9 millió forint támogatást nyert a Mosonmagyaróvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.


A „Buli biztonságban – biztonság a buliban" címmel a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz benyújtott pályázatával nyert.

Az elnyert támogatást a szervezet két programelem megvalósítására fordítja. A mosonmagyaróvári KEF már a kormányhatározatot – miszerint ki kell dolgozni a szórakozók hazajutását megkönnyítő közlekedési szolgáltatások speciális minimumfeltételeit tartalmazó szakmai ajánlást – megelőző időszakban célul tűzte ki a szórakozók hazajutásának elősegítését.

A pályázatban bemutatott mintaprojekt olyan komplex szakmai programot tartalmaz, mely nemcsak a biztonságos hazajutást, hanem alternatív lehetőség kínálásával a biztonságos szórakozást is igyekszik elősegíteni, miközben szakemberek közreműködésével a prevencióra is hangsúlyt helyez. A program részeként egészségügyi szakszemélyzet lesz jelen a megadott szórakozóhelyeken, kilencszemélyes taxi segítségével biztosítják a buliba való biztonságos eljutást és hazajutást.

A program második eleme a ˝Tiszta Beszéd Klub˝. Ez olyan klubszerűen működő, elsősorban szülőknek, fiataloknak szóló alkalmak sora, melyeken a résztvevők előadásokat hallhatnak hiteles szakemberek tolmácsolásában az adott témában, majd lehetőség nyílik kötetlen beszélgetések keretében vitára, illetve kérdésfeltevésre. A klubfoglalkozás tervezett tematikája ez év szeptembere és 2010 májusa között összesen 9 alkalommal a stressz, szorongás, agresszió, veszélyek, bántalmazás, előítélet, iskola, viselkedési problémák, család, környezeti hatások, szenvedélyek témaköröket öleli fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testüket árulták

Tiltott kéjelgés miatt több nőt is előállítottak a rendőrök az elmúlt napokban Mosonmagyaróváron és környékén. Tovább olvasom