Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Brutális: lelőtték a család macskáját a belvárosban

Fényes nappal, a forgalmas belvárosban lőtték le az Ondré család egyik házi kedvencét Mosonmagyaróváron. A macska tüdejébe fúródott a lövedék, ezért el kellett altatni. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Brutális módon, vélhetően egy légpuskával végezték ki a mosonmagyaróvári Ondré család macskáját a minap. Ráadásul mindez a magyaróvári belváros egyik forgalmas lakóövezetében történt. „Reggel még megetettem a cicát. Otthon voltunk egész délelőtt, semmi különöset nem tapasztaltunk. Dél körül találtam rá a kis állatra a kertben az oldalán fekve" – kezdi a megdöbbentő történetet Ondréné Geiszbield Mária.

Az asszony mint mondja: első ránézésre nem találtak rajta külsérelmi nyomot, ám az látszott rajta, hogy nagyon szenved. Azonnal állatorvoshoz vitték, ott talált a szakember egy kisebb sebet a macska hátán. A röntgen aztán kimutatta, hogy mi is okozhatta a sérülést. A felvételen látszott, hogy egy feltehetően légpuskalövedék fúródott az állat tüdejébe. Emiatt sajnos menthetetlen volt, el kellett altatni. A gazda feljelentést tett a rendőrségen.

Képünkön Ondréné Geiszbield Mária, ölében a család másik kis kedvencével.
Képünkön Ondréné Geiszbield Mária, ölében a család másik kis kedvencével.

Ondréné Geiszbield Mária nem érti, kinek és miért lehetett útjában a család házi kedvence. A macska – néhány másik társával együtt – tíz éve volt már náluk, rendszeresen foglalkoztak vele, szinte családtagnak számított. Az asszony mint mondja: soha semmi gondot nem okozott, nagyon barátságos kis állat volt. Nem sokat csavargott, ám ekkor is ötven méternél messzebbre nem merészkedett az udvartól. Az állat gazdája szerint felháborító, hogy ilyen kegyetlenül végeztek a macskával és ráadásul egy sűrűn lakott, forgalmas helyen lövöldöztek. Úgy véli, fontos, hogy nyilvánosan beszéljen erről az esetről. Szeretné felhívni a figyelmet arra, ha ilyen történik, lépni kell annak érdekében, hogy az elkövető kiléte kiderüljön.

Az ügyben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állatkínzás vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Sajnos nem egyedi, hogy lelketlen emberek valamilyen vélt vagy valós indok miatt így próbálnak ártani egy-egy állatnak. Lapunk februárban számolt be arról a darnózseli esetről, amikor a nyílt utcán lőtték le az egyik helybéli család kutyáját.

Az egyik mosonmagyaróvári kisállatkórházban többször találkozott már hasonló esettel dr. Novák Péter is. Az állatorvos mint mondja: többször fordult már elő, hogy lőtt sérüléssel hoztak a rendelőbe kutyát vagy macskát. Legutóbb például Feketeerdőről vittek egy macskát, melynek a gerincébe és hasüregébe fúródott egy-egy légpuskalövedék. Szerencsére azonban az utóbbi időben egyre kevesebb az ilyen eset. A szakember szerint ez részben köszönhető a törvényi szigorításnak, de talán az emberek egyre felelősebb állattartásának is. Hozzátette: sokszor találkoztak röntgenezéskor mellékleletként régebbi lőtt sérülésekkel. Ilyenkor a lövedék az izomzatban már szerült és nem okoz problémát az állatnál. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába a kötelezés, romos a környék

Tovább olvasom