Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Brutális gyilkosság: egy bécsi nyugdíjas nő volt az áldozat

Egy 72 éves bécsi nyugdíjas az áldozata a közelmúltban Nickelsdorf határában történt gyilkosságnak. A rendőrségnek most sikerült azonosítani a meggyilkolt, majd felgyújtott nőt.


A hatóságok azt viszont továbbra sem tudják, hogy ki és hol ölte meg a lengyel származású idős asszonyt.

Egy 72 éves, lengyel származású bécsi nyugdíjas volt az az asszony, akinek az összeégett holttestére alig két hete találtak rá Miklóshalma (Nickelsdorf) határában – erről Norbert Janitsch alezredes tájékoztatta a portálunkat. Amint arról beszámoltunk, a még lángoló női holttestre a tűzoltók bukkantak a falu határában, a 10-es út mellett. Már a helyszínen megállapítható volt, hogy a nővel nem a tűz végzett, hanem korábbi bántalmazás miatt halt meg. Az orvos szakértői vélemény szerint brutális módon, a fejére mért ütésekkel ölték meg. Vélhetően a megtalálása napján a déli órákban történhetett ez.

A tettes a holttest felgyújtásához benzint használt. A nyomozást eddig nagyban hátráltatta, hogy nem sikerült kideríteni az áldozat személyazonosságát. A rendőrök úgy gondolták, hogy egy 50 év körüli nőről van szó, aki vélhetően Közép-Európából származik. A nő személyazonosságának kiderítéséért felvették a kapcsolatot a magyar és a szlovák hatóságokkal, valamint a nyilvánosság segítségét is kérték.

Az áldozat: Lydia D. Továbbra sem tudni: hol, mikor és miért ölték meg az asszonyt.
Az áldozat: Lydia D. Továbbra sem tudni: hol, mikor és miért ölték meg az asszonyt.

Norbert Janitsch, a nyomozás vezetője elmondta: a széles körű adatgyűjtés eredményeként a hétvégén sikerült tisztázni az áldozat személyazonosságát. A 72 éves asszony, Lydia D. egy lengyel származású, Bécsben élő nyugdíjas volt. Azt azonban továbbra sem tudják, hogy pontosan hol, mikor és főként miért ölték meg az asszonyt.

Az már biztos, hogy nem ott gyilkolták meg, ahol ráakadtak a holttestére. A nyomozás eddigi adatai alapján az idős nő a gyilkosság napjának délelőttjén Bécsben a lakhelye és a Duna-part között biciklizett. Nagy valószínűséggel még a délutáni órákban is életben volt, ekkor már a burgenlandi határ menti régióban tartózkodott és vele lehetett későbbi gyilkosa is. A rendőrség most szemtanúkat keres, akik a gyilkosság napján – július 20-án – esetleg látták az idős asszonyt és  azt, hogy ki volt vele ebben az időben. Ennek érdekében az áldozat fotóját is nyilvánosságra hozták.

Az osztrák hatóságok már korábban is cáfolták, hogy sorozatgyilkosságról lenne szó. Az áldozat személyazonosságának megállapítása pedig ennek a valószínűségét még inkább kizárta, hiszen a  korábbi esetek mindegyikében prostituáltakat gyilkoltak meg, ezúttal viszont egy idős nyugdíjas volt az áldozat.

Olvasóink írták

 • 10. Jandex 2010. augusztus 02. 19:26
  „"Brutális gyilkosság"
  Valaki mondja már el milyen a humánus gyilkosság!!!/Fertőtleníteni kell az elkövetés eszközét,vagy mi?!/”
 • 9. viperetta335 2010. augusztus 02. 13:29
  „A hölgy lengyel,panziótulajdonos és sportos életet élt,eltűnése napján láták biciklizni szokott útvonalán,aztán salátázott egy férfival egy étteremben,ezután tűnt el.Feltehetően a gyilkos a sorozatgyilkost másolta és ezért vitte a határ közelébe és gyújtotta fel a holttestet.”
 • 8. máris 2010. augusztus 02. 11:12
  „AKINEK A FÉNYKÉPÉT BEMUTATTA AZ ÚJSÁG, AZ TUTI, HOGY NEM EZ AZ ÖREG HÖLGY VOLT ! MÉG A SZEME IS KI VOLT FESTVE, TÉNYLEG HIHETŐ VOLT, HOGY EGY PROSTITUÁLT NÉZ KI ÍGY !!!! ( HOLT ÁLLAPOTÁBAN MUTATTÁK , BE ) MEGINT SZÍVATTAK BENNÜNKET !!!!!!!!”
 • 7. kackac 2010. augusztus 02. 10:09
  „Ezek szerint egy 72 éves osztrák nő olyan állapotban van, mint egy ötven éves magyar.
  Hmm ...”
 • 6. viperetta335 2010. augusztus 02. 09:24
  „Az,hogy vélhetően kelet-európai lehetett,az a fogaiból derült ki,másképpen,más technikai fogásokkal dolgoznak a fogorvosok,más anyagokat használnak.Itt a magyarok "írták" tovább a történetet.No meg a Kisalföld szokásosan "alapos" újságírója...”
 • 5. lolita 2010. augusztus 02. 08:24
  „Az aldozat nem langolt mikor megtalaltak,de ugyebar a kisalföld mindig ratesz egy lapattal!”
 • 4. okostojas007 2010. augusztus 02. 08:17
  „burgenlandi at ( moderálva) szerint repedtsarkú magyar vagy szlovák az áldozat...
  minek nézték a 72 éves szegény nyugdíjast
  ezért nem volt érdemes ennyi idősen fogorvoshoz járni móvárra....”
 • 3. buggyant 2010. augusztus 02. 07:16
  „Jah, aztán hogy lekurvázták szegény öregasszonyt itt korábban. Máskor körültekintőbben kellene irkálni.”
 • 2. 49. 2010. augusztus 02. 07:05
  „,,okostojas007"
  Amit itt, az oldalon olvasol, az a cikk írójának, nem pedig az osztrák hatóságok irománya.”
 • 1. okostojas007 2010. augusztus 02. 06:34
  „akkor mégsen kelet európai ....
  szlovák , vagy magyar prostituált..
  jellemző az osztrák hatóságokra ......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hattersheimi vendégeket köszöntötték

testvérvárosi kapcsolatból eredően a hattersheimi Kulturforum tizenhárom éve szervez nyári… Tovább olvasom