Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bringatúra a szigetközi fejlesztések mentén

A Szigetköz–Mosoni-sík LEADER Egyesület munkatársai biciklitúrát szerveztek, melynek során a szigetközi fejlesztéseket tekintették meg.

Vállalkozó szellemű, kerékpározni szerető érdeklődőket invitált kerékpártúrára nemrég a Szigetköz–Mosoni-sík LEADER Egyesület. Elsőként a Közép-Szigetköz településeit járták be. A túra következő részében Felső-Szigetközbe jutottak el, majd egy héttel később az Alsó-Szigetköz falvait keresték fel.

– Nyertes és a fejlesztéseiket megvalósított vagy éppen most megvalósító projektgazdáinkat kérdeztük, akik vázolták a megvalósítás szükségességét és annak lépéseit. Eközben fényképeket készítettünk, kamerával igyekeztünk a fejlesztések tárgyát megörökíteni – magyarázza Grundtner Gábor munkaszervezet-vezető. Játszóterek, parkok, szálláshelyek jöttek létre, épületek, templomok, településközpontok újultak meg pályázati támogatással.

A helyi túraútvonalakkal kapcsolatos részletes leírást az egyesület honlapján olvashatják az érdeklődők.
A kerékpártúrán elkészült fényképeket a szervezet honlapján folyamatosan megjelenő projektadatlapokhoz használják. A kamerával rögzített több mint egyórás nyersanyagból az elmúlt hetekben elkészült egy filmsorozat első része, melynek ˝ősbemutatóját˝ a halászi tájékoztató fórumhoz időzítették. Terveik szerint a filmet DVD-n valamennyi szereplőnek, illetve a településeknek egy-egy példányban eljuttatják.

– A második körös pályázatok eredményhirdetését és megvalósítását követően jövőre ismét kerékpárral járjuk be a falvakat és készítjük el helyzetfeltáró filmsorozatunk következő részét – tette hozzá a munkaszervezet vezetője. A helyi túraútvonalakkal kapcsolatos részletes leírást az egyesület honlapján olvashatják az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javult a falvak arculata, a közösségi közlekedés minősége Mosonmagyaróvár

Buszmegállók, autóbuszöblök újultak meg, s új buszvárók, hozzájuk kapcsolódó kerékpártárolók is… Tovább olvasom