Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Bővülő adatbázis

Már közel két esztendeje látogatható Mosonmagyaróvár hivatalos internetes portálja. A városi honlap néhány hónapja megújult és még több és frissebb információkat nyújt a www.mosonmagyarovar.hu címre klikkelőknek.
(illusztráció)
Két évvel ezelőtt a Phare határokon átnyúló programjához csatlakozva Mosonmagyaróvárnak is sikerült előteremtenie a saját internetes portál megvalósításához szükséges feltételeket. Kezdetben a honlap karbantartását külső számítástechnikai cég végezte, mivel az önkormányzatnál hiányoztak az ehhez szükséges személyi feltételek. Korábban gyakorta akadt probléma az oldal elérhetőségével, mivel a megyei önkormányzat rendszeréről működött, így ha azzal gond volt, a mosonmagyaróvári portált sem lehetett látogatni. Tavaly ősszel azonban sikerült külön válni ettől és teljesen önálló rendszert kiépíteni.
Egyelőre nincs meg a feltétele a várost részletesen bemutató honlap elkészítésének, így a jelenlegi portál főként az önkormányzattal kapcsolatos közérdekű információkat tartalmazza. Az ide látogatók tájékozódhatnak a képviselő-testület, illetve az egyes bizottságok működéséről, tagjairól, a polgármesteri hivatallal kapcsolatos informá-

ciókról, pályázati kiírásokról – az ezekhez szükséges adatlapok is letölthetők az oldalról – , de megtekinthetők itt az önkormányzati rendeletek és határozatok, sőt, egy idegenforgalmi rész is, képekkel illusztrált rövid városi séta keretében. Mindezek mellett részletes nyilvántartás található ott a városban működő civil szervezetekről és az önkormányzat intézményeiről.
A polgármesteri hivatal a közeljövőben tovább szeretné bővíteni bemutatkozó honlapját. A tervek szerint néhány hónapon belül a testületi ülések napirendjeinek előterjesztéseit és a nyilvános jegyzőkönyveket is olvashatják az érdeklődők ezen a címen, továbbá a fontosabb közérdekű információk angol és német nyelven is megjelennek majd az oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros béketúra

Szombaton rendezik meg a hagyományos, Makkos Józsefről elnevezett nemzetközi kerékpáros béketúrát a… Tovább olvasom