Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bővülhet az ellátórendszer

Mosonmagyaróváron a sikeres pályázatoknak köszönhetően bővülhet a szociális ellátórendszer. A munka első lépése sikeres volt: kétmillió forintot nyertek egy tanulmányterv elkészítésére.
Takaró Lajosné, a mosonmagyaróvári Drogközpont és Csiba Erzsébet, a Naposház vezetője tegnapi sajtótájékoztatójukon a két szervezet pályázati sikereiről számoltak be.
Megtudtuk: a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium engedélyezte, hogy mosonmagyaróvári Drogközpont is részt vegyen a kábítószer-fogyasztók gyógyításának elterelési modelljében. Ennek lényege, hogy a drogfogyasztók egy utókezelés vállalásával elkerülhetik a büntetőjogi eljárást.

Csiba Erzsébet elmondta, kétmillió forintot nyertek egy ERFA-pályázaton (Európai Regionális Fejlesztési Alap) arra, hogy tanulmányterv készüljön a városi szociális ellátórendszer bővítésére. Ennek forrásait egy újabb ERFA-projekt biztosítaná.

Céljuk, hogy Mosonmagyaróváron – kistérségi feladatokat is ellátva – bővítsék a fogyatékkal élők nappali ellátási lehetőségeit, valamint bentlakásos elhelyezésük kereteit kiszélesíthessék a volt Bolyai-kollégium átépítésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elavult a vízszállító és a létrás kocsi

A nyári szárazság miatt számos külterületi tűzhöz riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat tavaly.… Tovább olvasom