Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Bővül a mosoni közösségi ház

Szigetelik az épületet, átalakítják a pincét, a lakások közösségi funkciót kapnak a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Ház felújítása során. Az épület Moson rehabilitációja keretében szépül meg és bővül.

Több mint tíz éve nyitotta meg kapuit a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Ház. Az eltelt egy évtized alatt a mosoni kultúrház kinőtte épületét, így bővítése, de felújítása is időszerűvé vált. A munkálatokhoz az önkormányzat a mosoni belváros rehabilitációja keretében nyert támogatást. A 725 millió forintos beruházáshoz az Európai Unió és az Európai Fejlesztési Alap 502 millió forinttal járul hozzá.

– Hasonló nagyságrendű forrást fordítunk az egy hónapja elkezdett munkálatokra, mint amennyiből tizenegy éve a közösségi házat kialakították – magyarázza Keresztény Gyula, a Flesch Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese. A munkálatok nagy részét egyébként – a szigetelés kivételével – helyi építési vállalkozók végzik.

Folyamatban: A Fehér Ló Közösségi Ház szigetelése már elkezdődött – magyarázza Keresztény Gyula, a Flesch Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese.
Folyamatban: A Fehér Ló Közösségi Ház szigetelése már elkezdődött – magyarázza Keresztény Gyula, a Flesch Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese.

– A korábbiakban az épület szigetelését nem oldották meg, így ezt most orvosolnunk kell. A pincénk is használhatatlan, a falak nedvességtartalma miatt a villamos vezeték teljesen tönkrement – kezdi a felsorolást a Fehér Ló vezetője. A pince esik át a legnagyobb átalakításon.

– A Flesch Gépházának tevékenységét kiegészítve itt a későbbiekben egy zenei klub kialakítását tervezzük. Akusztikus hangszerek csendülhetnének fel – tudjuk meg továbbá. A beruházás során a bővítésre is gondoltak: az egykori lakásokat közösségi térré alakítják, így újabb 150 négyzetméterrel több hely lesz majd a különféle programoknak. Ugyanis a különféle kiscsoportok részéről nagy a helyigény.

– A bontási munkálatok hamarosan indulnak. A Fehér Ló belső átalakítása várhatóan januárra megtörténik – bizakodik a közösségi ház vezetője. Az egykori büfét – melyet nem lehetett gazdaságosan működtetni – raktárrá alakítják. Akadálymentesítik az épületet. A tavasz folyamán a színházterem fény- és hangtechnikáját is korszerűsítik. A 11 éve történt átalakítások hibáit is orvosolják, de bútorzat vásárlására is fordítanak.

Olvasóink írták

 • 7. SN 2010. szeptember 08. 11:33
  „KoPi! Olvass figyelmesebben!

  Gyuszi a Fehér Ló ig.helyettese!
  Piller Kata meg a FKKK-é!
  Amúgy meg ez egy rettentő meddő vita...”
 • 6. KoPi 2010. szeptember 08. 10:23
  „SN: te jobban tudod?
  Részlet az általad is hivatkozott www.fkkk.hu oldalról:

  Piller Kata - igazgatóhelyettes (nagyrendezvények)

  Fehér Ló Közösségi Ház
  9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út. 140.
  Keresztény Gyula - igazgatóhelyettes

  Mást is ilyen jól tudsz? :-)))
  Tudod, mit? Nem hiszem el mégsem.”
 • 5. kovász68 2010. szeptember 07. 20:22
  „4. mire gondolsz? Soroljam?”
 • 4. lampi 2010. szeptember 07. 20:00
  „és ha már felcsaptad, nézd meg, hogy milyen jelentős rendezvények voltak itt. A nagy "változás" óta semilyenek.”
 • 3. SN 2010. szeptember 07. 08:54
  „KoPi! Csapj fel egy műsorfüzetet, vagy akár látogass el a www.fkkk.hu-ra és nézd meg, hogy ki-minek a vezetője! Hidd csak el, jobban tudom.”
 • 2. KoPi 2010. szeptember 07. 07:55
  „SN:
  Rosszul tudod, Piller Kata a nagyraendezvényekért felelős igazgatóhelyettes, Keresztény Gyula pedig a Fehér Ló vezetőjeként igazgatóhelyettes.
  Bár Kata kétség kívül szebb :-)))”
 • 1. SN 2010. szeptember 06. 23:35
  „Folyamatban: A Fehér Ló Közösségi Ház szigetelése már elkezdődött - magyarázza Keresztény Gyula, a Flesch Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese.

  Én úgy tudtam, hogy az Igazgató helyettes (Asszony) Piller Kata. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selyemképek varázsvilága Mosonmagyaróváron

Somogyi Réka Budakeszin élő selyemfestő mutatkozik be a szeptember 9-ig a mosonmagyaróvári Fehér Ló… Tovább olvasom