Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Bővítik a közvilágítást Jánossomorján

Jánossomorja önkormányzata elfogadta a város szolgáltatástervezési koncepcióját.
Jánossomorján szerdai ülésükön a városatyák először az önkormányzat szolgáltatástervezési koncepcióját tárgyalták meg. Ez a szociálisan rászorulók részére biztosítandó szolgáltatási feladatokat határozza meg. A koncepció tartalmazza a lakosságszám alakulását, korcsoportos bontását, az ellátási kötelezettséget és a szolgáltatások jövőbeni biztosításának feltételrendszerét.

Az önkormányzat a közvilágítás bővítését tervezi a Sipőcz István utcához vezető Hanságfalvi úton, valamint a Dózsa György úttól a baseballpályáig tartó útszakaszon. Ezért árajánlatot kértek az E.ON Energiakereskedő Kft.-től. E szerint a két útszakaszon a közvilágítás kiépítése 2,1 millió forintba kerül. A képviselők úgy döntöttek: ha a költségvetés lehetővé teszi, elvégeztetik a munkálatokat.

Az idei büdzsében szerepel, hogy 4 millió forintból felújítják a körzeti általános iskola Iparos utcai épületének földszinti nyílászáróit. Közben az ablakcserére pályáztak a megyei területfejlesztési tanácshoz. Ötmilliót reméltek, ám csak kétmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Ám mindenképpen szükséges a csere, így a tervezettnél nagyobb – mintegy hétmillió forintos – önrészt vállalnak, hogy megvalósulhasson a projekt.

Döntöttek arról is, hogy kijavíttatják a Hansági-főcsatorna rossz állapotú hídjának faszerkezetét, amely a Hanságon átvezető kerékpárút-hálózat része, és így fontos szerepet játszhat a kerékpáros-turizmusban.
A Rekultív kft. öt évre egy négyhektáros területet bérelne a hulladékdepónia szomszédságában, veszélyesnek nem minősülő üveg-, bálázott műanyag-, autóköpeny és kezeletlen fa hulladék tárolásához. A képviselők úgy határoztak, hektáronként 400 ezer forintért adják bérbe a területet, évenkénti 10 százalékos emeléssel.
Elhatározták azt is, hogy amennyiben a költségvetés lehetővé teszi, a volt kézilabdapályán egy 500 négyzetméteres területet új aszfaltréteggel látnak el: görkorcsolya- és deszkapályát alakítanak ki ott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriáscsarnokok a sztráda mellett

A lébényi ipari parkban hamarosan egy 4000 négyzetméteres raktárat épít a Transdanubia Logisztikai… Tovább olvasom