Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Bővíti termelési kapacitását a Nolato

Az idén is növeli termelési kapacitását az egészségügyi felszereléseket gyártó, mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft., a bővítéssel új munkahelyeket is teremtenek - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
Meleg Norbert elmondta, hogy a 2014 szeptemberében 1,3 milliárd forintból felépített, 3200 négyzetméteres csarnokba és a régebbi gyártóterületen kialakított új, tiszta térbe gépeket szereznek be, amelyek révén csak az idén mintegy 10-20 új munkavállalóval bővülhet a létszám. A frissen átadott beruházás lehetőséget teremt további 40-70 ember alkalmazására 2016 végéig.

Az ügyvezető elmondta, hogy tavaly 2013-hoz képest 3,8 millió euróval csökkent a vállalat árbevétele: míg 2013-ban 52,5 millió euró, addig tavaly 48,7 millió euró volt a nettó árbevétel.

Meleg Norbert a csökkenés fő okaként az értékesítési volumenek normál piaci változásokból adódó átmeneti visszaesését jelölte meg, többek között az amerikai megrendelői igények mérséklődése miatt, de megjegyezte, hogy ennek ellenére az évet az elvárt eredménnyel zárták. 2015-re, az új beruházások bevezetésével a termelésbe, az árbevétel növekedésre számítanak.

A gyártókapacitás fejlesztésén túl tavaly év végén megújították a Fogyatékosságbarát munkahely címet, amelyet további két évre nyertek el. A mintegy félezer embert foglalkoztató vállalatnál tavaly 31 megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztattak. Az ő biztonságos munkavégzésük érdekében a tervek szerint további eszközöket szereznek be még ebben az évben.

Emellett a munkahelyi fluktuáció csökkentése érdekében átfogó emberi erőforrás management programot indítottak, a szakember-utánpótlás belülről való biztosításához pedig mentori programot indítanak, és vizsgálják a fizikai állomány körében is a családbarát munkahely kialakításának lehetőségét.

A Nolato Magyarország Kft. higiéniai és egészségügyi felszereléseit több mint hatvan százalékban exportra gyártja, fő piaca az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött egy kisteherautó Kimlénél

Letért az 1-es főútról majd az út menti árokban lévő villanyoszlopnak ütközött egy kisteherautó a… Tovább olvasom