Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Bővítették, felújították az alapellátási centrumot

Ötvenegymillió forintból újították fel és bővítették a mosonmagyaróvári Zichy utcai Szociális Alapellátási Centrumot.
A beruházáshoz a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás 46 millió forint támogatást nyert. Az új épületet Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Virágh Péter, a VÁTI Soproni Irodájának vezetője és Nagy István, a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás elnöke adta át.

A helyettes államtitkár egy jelképes kulcsot nyújtott át Csiba Erzsébetnek, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének és Zimmerer Károlynénak, a centrum vezetőjének. Ez a centrum a központja a szociális étkeztetésnek, az idősek klubjainak, a házi segítségnyújtásnak, valamint a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak, melyek a kistérség településein is elérhetők 2010 óta. Pályázati forrásból az intézmény 155 négyzetméterrel bővült és 42 négyzetmétert újítottak fel.

Ötvenegymillió forintból újult meg  és bővült  a mosonmagyaróvári Zichy utcai Szociális Alapellátási Centrum.
Ötvenegymillió forintból újult meg és bővült a mosonmagyaróvári Zichy utcai Szociális Alapellátási Centrum.


Csiba Erzsébet szerint a beruházás fontos eleme az informatikai hálózat kiépítése, mely a munkatársak kapcsolattartását könnyíti meg. A projekt keretében készült el egy honlap, a www.szocmkt.hu, mely a központja a szintén a pályázat során létrejött Szociális Információs Hálózatnak, mely a kistérségbeli szociális alapszolgáltatásokat fogja össze és koordinálja.

Olvasóink írták

  • 2. nemazért 2011. szeptember 01. 10:13
    „Erre az "ól"-ra költöttek ötvenegy milliót!?
    Hány lakás épülhetett volna fel ennyiből??”
  • 1. ejmiakő 2011. augusztus 24. 22:55
    „Csak azt felejtették el ideírni, hogy az idősektől , akik naponta odajárnak a napközibe, elvették az udvart, semmi fű!! Ja és ne azt képzeljék, hogy van ott akár egy pihenő, vagy társalgó szoba a részükre. Ez csak iroda. Annak nagyon szép. És van lekövezett parkolója is, sőt oda még jutott a zöld gyepből is, amit előtte az idősek gondoztak. Jobb helyet is találhattak volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz és autó ütközött az M1-esen Hegyeshalomnál

A Hegyeshalom felé vezető oldalon a 171-es kilométernél történt baleset kedd délelőtt. Tovább olvasom