Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Bővítésre vár a gondozóház és a hajléktalanszálló

Elbúcsúztatták Csendes Ibolyát, a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ nyugdíjba vonuló vezetőjét és köszöntötték utódját, Stencinger Noémit a térségi tanács helyhatósági választások előtti utolsó ülésén.
„Országosan is példaértékű intézményünk, mely 26 település 75 ezer lakóját szolgálja. Büszke vagyok a csapatunkra" – fogalmazott Csendes Ibolya, a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ leköszönő vezetője, aki negyvenéves szolgálat után vonul nyugdíjba. Árvay István a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás elnökeként a napokban tartott tanácsülésen köszönte meg az elmúlt évtizedekben nyújtott munkát. Továbbá üdvözölte a szolgálat új vezetőjét, Stencinger Noémit, aki szeptember eleje óta irányítja a gyermekjóléti és családsegítő szakemberek munkáját.

A társulás választások előtti utolsó találkozóján tájékoztatót tartottak a 26 térségi önkormányzat együttműködését segítő pályázatról. Ennek célja a társadalmi felzárkózást elősegítő és a helyi esélyegyenlőségi programok koordinálása. Létrejöhet egy járási szintű esélyteremtő programterv, felzárkóztatási kerekasztal, de a témában rendezvények, konferenciák is lesznek.

„Felelősen gazdálkodott a társulás, hiszen míg a költségvetés bevételi oldala 338 millió forint, addig a kiadási 329 millió" – összegzett Juhász József (Hédervár), hozzátéve, hogy a Lengyár úti idősek otthona beázása miatt 700 ezer forintot kell átcsoportosítani a javításra.

Stencinger Noémit (balra) és elődjét, Csendes Ibolya nyugdíjba vonuló vezetőt köszöntötték a társulási ülésen.
Stencinger Noémit (balra) és elődjét, Csendes Ibolya nyugdíjba vonuló vezetőt köszöntötték a társulási ülésen.

A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény beszámolója szerint csökkent az étkezést igénybe vevők száma – ebben szerepük van a kötelező közbeszerzéseknek. Ugyanakkor a bentlakásos intézményekre kevesebb település jelezte igényét, és emelkedőben a nappali intézményekben megjelenő demens gondozottak létszáma.

Megszűnt a mosonszentmiklósi idősek klubja, nőtt az igény a házi gondozás iránt – különösen a kórházi ellátások szabályozása után –, s emelkedett a hajléktalanellátás iránti igény.

Kovács Gábor (Lébény) a szociális bizottság elnökeként felhívta a figyelmet arra, hogy a gondozóház és hajléktalanszálló – a szükséges alapterület hiánya miatt – ideiglenes engedéllyel rendelkezik. Javasolta, hogy ennek orvoslása élvezzen prioritást a választások után megújuló tanács számára. Csiba Erzsébet, a KESZI intézményvezetője egy éjjeli menedék kialakítását sürgette, hozzátéve, hogy nő az ellátásra szorulók, elsősorban a hajléktalanok száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átélni, kutatni, játszani is lehet

Két éve nyílt meg a Futura, és bár egyre népszerűbb és látogatottabb az élményközpont, a dolgozók szerint bőven lenne még hova fejlődni. Tovább olvasom