Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Bővíteni szeretne az amatőr színház

Hamarosan egy új előadást tekinthet meg a mosonmagyaróvári közönség. A Fehér Ló Amatőr Színház társulatában már kiosztották a Légy jó mindhalálig szövegkönyvét és ősszel be is mutatják a darabot. A csoport egyúttal további fiatalokat vár soraiba.
Major Tamás
A Lajta-parti városban már volt kezdeményezés egy színház létrehozására, ám az elsősorban az anyagiak hiánya miatt csak rövid ideig működött. Az ott szereplő fiatalok közül többen úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak egy középiskolásokból és főiskolásokból álló társulat megalakításával. Ebben partnernek mutatkozott a Fehér Ló Közösségi Ház, így tavaly ősszel 12 taggal meg is alakult a Fehér Ló Amatőr Színház.

A lelkes fiatalokból álló csoportot Major Tamás és Lencse József irányítja, de sok segítséget kapnak Bérczi Csaba tanár úrtól is. Míg a közösségi ház az ingyenes próbatermet biztosítja a fiataloknak, addig a Hunyadi-középiskola vezetősége és diákjai a darabokhoz szükséges jelmezek és díszletek elkészítésében segédkeznek. Az amatőr színház az elmúlt jó fél évben két művet is színpadra állított: a Hófehérke és a hét törpe paródiaváltozatát, valamint a Park című musical-összeállítást. Mindkét előadással nagy sikert arattak, s nemcsak a Lajta partján, hanem már több megyehatáron túli településen is bemutatkoztak, hamarosan pedig a Felvidéken lépnek fel.

Major Tamástól megtudtuk: már készülnek a következő darabra is, mely a Légy jó mindhalálig lesz. A szövegkönyvet a szereplők a napokban kapták kézhez, s néhány hét múlva elkezdődnek a próbák. Az amatőr társulatot csak a Hunyadi-középiskola diákönkormányzata részesíti támogatásban, így örömmel vennének minden apró segítséget. A színház szeretne megerősödni, és ehhez az anyagiakon túl tehetséges új tagokra is szükség van.

Azok a 14–25 év közötti fiatalok, akik kedvet éreznek a színjátszáshoz és szívesen tartoznának egy vidám csapatba, Major Tamásnál jelentkezhetnek a következő mobilszámon: (20) 220-3326. A művészeti vezető elmondta: szeretnék elérni, hogy néhány éven belül a Fehér Ló Amatőr Színház komoly bázisát képezze Mosonmagyaróvár kulturális életének, s remélik, idővel a közönség soraiban egyre több idősebb néző is helyet foglal majd az előadásaikon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gombamód szaporodó kínai üzletek

Gombamód szaporodnak a kínai üzletek, Mosonmagyaróváron már tíz ilyen boltban kínálják a kedvező árú… Tovább olvasom