Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Börtön és közmunka a büntetés

Felfüggesztett börtönre, illetve közmunkára ítélt a bíróság két mosonmagyaróvári vádlottat. Egyikük agresszív viselkedése keltett félelmet gyerekeiben, másikuk meg részegen, magatehetetlen állapotban feküdt a járdán egyéves kisgyerekével.

Kiskorú veszélyeztetése és súlyos testi sértés kísérlete miatt ítélt el a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság egy helyi férfit a minap.

A 41 éves vádlott élettársával és két kisgyermekével lakott együtt, a szülők viszonya azonban időközben megromlott. Az apa gyakran agresszívan viselkedett a családdal. Esetenként előfordult, hogy ököllel ütötte és megrúgta a gyerekeket és élettársát is bántalmazta. Egy alkalommal a gyerekek jelenlétében durván bántalmazta a nőt, aki ettől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyerekeket igazságügyi pszichológus szakértő megvizsgálta és megállapította: az apa agresszív viselkedése, a bántalmazások károsan hatottak a gyerekek fejlődésére. A bíróság a férfit kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése és súlyos testi sértés kísérlete miatt jogerősen nyolc hónap börtönre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve.

Ugyancsak kiskorú veszélyeztetése miatt ült a vádlottak padján egy mosonmagyaróvári nő is. A 28 éves vádlott korábban rendszeresen italozott, egy alkalommal erősen „borgőzös" állapotban elesett a Szent István király út melletti járdán. A nő magatehetetlen állapotban feküdt a földön, közben pedig kezében tartotta egyéves gyermekét. Az anyánál a későbbi vérvizsgálat súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg. A nőt kiskorú veszélyeztetése miatt a bíróság jogerősen közérdekű munkára ítélte.

Olvasóink írták

 • 5. Gonoszkodó 2011. június 18. 21:42
  „Tisztel hozzászólók .

  Azért ne barbározzunk ismeretlenül . Nem ismerheted az ügyek előzményeit . Meg kellene tudnod hogy a 41 férfi és nő között miért romlott meg a kapcsolat . Azért mert a nő egyik napról a másikra lelépett eltünt a gyerekekkel , és nem ez volt az előzmény (hanem egy harmadik személy) . A férfi azt sem tudta hol vannak .... miért kerestette az iskola is a gyerekeket mikor nem mentek iskolába .... ha agressziv volt az apa akkor miért mehetnek láttatásra a gyerekek a mai napig .... miért adott ki a NAV körözést a nőre .... a nő apja miért kémkedik még most is a volt élettárs után ..... és még folytathatnám .... A gyerekek szeretik az apjukat és mennének többször is , csak az anyjuk az apjuk ellen neveli mindkettőt , meg a kedves nagyszölő is ....
  Ennyi”
 • 4. itaksc 2011. június 18. 19:57
  „Szerintem meg a megelőzés neve: Család! Nem kell a felelősséget áthárítani intézményekre! És van saját felelősség is! Vagy nincs:( No, akkor jöhet a "hivatal".
  Persze ilyen esetben én is elvenném tőle a gyereket!”
 • 3. janika 2011. június 17. 17:17
  „Szerintem meg e rendszer nem törődik azokkal az állampolgárokkal, akik eddig eljutnak! A közigazgatásban ,gyámhatóságnál ismeretlen fogalom a megelőzés.”
 • 2. Star-Spangled 2011. június 17. 01:09
  „Ugy, ahogy mondod! Iszonyu! Gyerekeket elvenni azonnal!!!”
 • 1. Dr.Lang 2011. június 16. 16:31
  „Moricz Zsigmond "Barbarok" cimu novellaja ma is megallja a helyet. Allatok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamarakiállítás, muzsika és beszélgetések

A Múzeumok Éjszakája keretében holnap délután „Óvári Termál 45” címmel kamarakiállítás… Tovább olvasom