Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Bontják a pusztuló bérlakásokat

Lebontják a Hámán Kató utcában lévő rendkívül leromlott állapotú önkormányzati bérlakásokat. A terület hasznosításáról még nem döntött a város.
A tervek szerint ideiglenesen parkolókat alakítanak ki a megüresedő telken.

A napokban megkezdték a mosonmagyaróvári Hámán Kató utcában lévő sorház bontását. A Sóház mögötti ingatlanon tizennégy önkormányzati szociális bérlakás állt. Az elmúlt években a lakások állapota már annyira leromlott, hogy egyáltalán nem feleltek meg az előírásoknak, néhány közülük szinte lakhatatlanná vált. Az önkormányzat ezért döntött az épület lebontásáról.

A város még nem határozott a terület későbbi hasznosításáról, ám hosszú távon vélhetően hasonló funkciót szánnak az ingatlannak. A rövid távú hasznosítás során pedig szóba jöhet, hogy ideiglenesen parkolókat alakítanak ki a megüresedő telken, ezzel is enyhítve a Kossuth-gimnáziumnál gyakorta tapasztalható parkolási nehézségeket.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkosítják a régi rádióállomást

Hosszú idő után az elmúlt hetekben végre megindult a mosonmagyaróvári városközpontban az egykori régi rádióállomás területének rendbetétele. Az elmúlt évtizedben a művelődési központ mögötti területtel senki sem törődött, a sűrű növényzet kiváló helynek bizonyult az illegális szemétlerakáshoz.
Tovább olvasom