Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bontás után építettek közösségi teret

Szombaton adják át Dunakilitin az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret. A községben pihenősétányt, valamint a Kiserdőben tanösvényt is szeretnének létrehozni.
Mintegy 66 millió forintos támogatásból hozták létre az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT) Dunakilitin. A korábban iskolaként, majd falumúzeumként hasznosított épület felújítását nehezítette, hogy az épület egy részét életveszélyesnek nyilvánították.

„A falakat le kellett bontani, s ez olyan mértékű beavatkozást jelentett, hogy az építési engedélyt módosítanunk kellett és a pályáztatótól is engedélyt kellett kérnünk a módosításra" – tudatta Szokoli Sándor polgármester. Elmondta, végül új tervek készültek, a módosítási kérelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékesei elfogadták, és a korábbihoz hasonló mértékű támogatást hagytak jóvá.

„A lebontott szárny helyére új bővítmény épült. A meglévő 220 négyzetméternyi ingatlant 420 négyzetméteresre bővítettük. Az átépített házban kap helyet a könyvtár, lehetőség nyílik internetezésre, valamint nyugdíjas- vagy ifjúsági klubok, akár baba-mama találkozók otthonául szolgálhat. A közlekedés mozgáskorlátozottak számára is megoldott" – tette hozzá a településvezető.

 Szokoli Sándor: ˝A közösségi házban lehetőség nyílik internetezésre, valamint nyugdíjas- vagy ifjúsági klubok, akár baba-mama találkozók otthonául szolgálhat.˝
 Szokoli Sándor: ˝A közösségi házban lehetőség nyílik internetezésre, valamint nyugdíjas- vagy ifjúsági klubok, akár baba-mama találkozók otthonául szolgálhat.˝

Szokoli Sándor megerősítette: idén a tavaly elmaradt útfelújításokat is pótolják. „Az előző évek megtakarításaiból tervezzük a Szilvás sor, a Füzesi, Ady Endre és Nefelejcs utcák teljes felújítását, valamint egyéb bel- és külterületi utak kátyúzását."

Megtudtuk azt is, hogy az iskola tanulói számára a sport- és tanulmányi versenyeken való részvétel költségeit a tankerület csak részben vállalta, így a fennmaradó összeget továbbra is az önkormányzat finanszírozta. „A nyári táboroztatást pedig a Kistérségi Gyermekjóléti Családsegítő Központtal közösen biztosítjuk" – tette hozzá a településvezető.

A polgármester szerint pályázati lehetőségekből kevesebb van idén. „Két pályázatunk elbírálására várunk. Az egyikkel a posta és a templom közötti sétány létrehozását céloztuk meg, a másikkal pedig az óvoda melletti Kiserdőben tanösvény és pihenőhely kialakítását, illetve információs táblák elhelyezését szeretnénk megvalósítani."

 Program
Falunapot tartanak Dunakilitin június 29-én, szombaton, mely az új közösségi ház ünnepélyes megnyitójával kezdődik. Kora délután lesz bábelőadás kicsiknek és nagyoknak, valamint fellépnek helyi gyermekcsoportok is. Később a Baráti Dalszínház művészei, majd a Nyugdíjas Népdalkórus műsorát láthatják az érdeklődők. Este a Fourtissimo, a Happy Dixieland Band és Márió garantálják a jó hangulatot.


 

Olvasóink írták

  • 1. Avanti-s 2013. június 28. 15:06
    „Látszik az arcán az izgalom. Benyisson? Ne nyisson be? Talál ott valamit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algából nyernek ki üzemanyagot

˝Mikroalga-biotechnológia a fenntartható mezőgazdaságban˝ címmel indítottak kutatást. Tovább olvasom