Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Bombariadó a Bolyai-iskolában

Gyerekhangú telefonáló fenyegetette a mosonmagyaróvári Bolyai-iskolát bombával.
„ A mosonmagyaróvári Bolyai-iskolában bombát helyeztem el. Két órájuk van, már ketyeg" – ezt a két rövid mondatot mondta az az egyelőre ismeretlen telefonáló, aki tegnap reggel háromnegyed kilenc előtt néhány perccel hívta fel a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletét. Az ismeretlen gyerekhangú telefonáló azt azonban nem közölte, hogy az iskola melyik épületében van a robbanószerkezet.
A jelzést követően a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság teljes szolgálatban lévő állománya haladéktalanul a helyszínre sietett és az iskola mindkét épületegyüttesét kiürítették.
Szakképzett bombakutató vezetésével a rendőrök elsőként a tornatermet és az étkezőt vizsgálták át, így a diákoknak viszonylag rövid időt kellett a rendkívüli hidegben a szabadban tölteniük. Ezt követően mindkét épületet „a pincétől a padlásig" aprólékosan átvizsgálták, azonban robbanóanyagot, illetve arra hasonlító tárgyat sem találtak. A telefonos bejelentésben foglalt határidőt a biztonság kedvéért kivárták, majd ezután visszatérhetett mindenki az épületbe és folytatódhatott a tanítás.
A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább hízik folyóinkon a jég

Dunacsúnynál jégtörő hajóval repesztik szét a befagyott táblákat, Dunakilitinél a szakemberek a feltorlódás elkerüléséért tovább terelik a jeget, Bősnél megkezdték a leengedését. Elsőfokú jégvédelmi készültség van a Dunán: a vízügyesek a vízsebesség felgyorsításával próbálják felszakítani az álló jeget. Tovább olvasom