Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Bolyai-iskolák találkoztak Aknaszlatinán

Bolyai Farkasnak és fiának, Jánosnak a zsenije egyesíteni tudott kilenc Kárpát-medencei középiskolát. Ők, a Bolyai nevet viselő középiskolák képviselői találkoztak Aknaszlatinán nemrégiben.

A kárpátaljai Aknaszlatinán találkoztak a Bolyai nevet viselő iskolák április közepén. Az oktatási intézményeket a határontúliak közül a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a vajdasági Zenta képviselték, míg az anyaországot Szombathely, Mosonmagyaróvár (a felvételen), Ócsa, Kecskemét, Budapest és Salgótarján. Sok érdekességet, élményt és látnivalót kínáló programot állítottak össze a házigazdák. A kirándulásokon Kárpátalja nevezetességeivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

A mosonmagyaróvári bolyais csapat.
A mosonmagyaróvári bolyais csapat.

– A megnyitóünnepségen közös ajándékot nyújtottunk át az aknaszlatinai rendező iskolának, egy multimédiás szaktanterem teljes berendezését – mondta el Feketéné Besenyei Mariann, a mosonmagyaróvári iskola igazgatóhelyettese. Az immár hagyományos versenyben a vendéglátó csapat lett a vetélkedő első helyezettje, így egy évig Aknaszlatina őrizheti meg a találkozó vándorserlegét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállítások a Lajta védvonalai mentén

Befejeződtek a tavaly nyári árhullám okozta rongálódások helyreállítási munkálatai a Lajta… Tovább olvasom