Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Bölcsődeépítés és óvodafelújítás

Mosonmagyaróvár - Összesen 79 millió forintos keret áll rendelkezésre a mosonmagyaróvári önkormányzat intézményeinek felújítására. A legnagyobb rekonstrukciós munkálat idén a Kékcinke Óvoda homlokzatfelújítása lesz.

Mosonmagyaróvár idei költségvetésében 79 millió forintot különített el intézményei felújítására. Ebből az összegből néhány épületen végeznek el nagyobb rekonstrukciót. Az önkormányzat célja, hogy nem elaprózva, hanem meghatározott ütemterv szerint minden évben egy-egy helyen nagyobb munkákat végezzenek el. Kisebb beavatkozások csupán a veszély elhárítása végett történnek.

Dr. Nagy István alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: a felújítási keretből végzik el többek közt a Rév utcai bölcsőde építésével kapcsolatos, a pályázatban nem támogatott előkészítő és közműépítési munkálatokat is. Ennek keretében elbontják a telken lévő épületet, zajlik már a tereprendezés, a földfeltöltési munkálatok és elkészültek a kerítésépítéssel.

Megkezdődött az Ostermayer és Lurkóvár Óvodákban a gyermekmosdó teljes körű felújítása. Kicserélik a víz- és csatornavezetékeket, valamint újraburkolják a mosdókat.

Az idei munkálatok közül az egyik legkiemelkedőbb a Kékcinke Óvoda homlokzatfelújítása, akadálymentesítése és a szélfogó kialakítása. Az önkormányzat a pályázatban igényelt támogatásnál kisebb összeget – 5 millió forintot – vehet igénybe, így az eredeti tervek műszaki tartalmát és nagyságát némileg módosítani kellett. Így összesen 16,1 millió forint áll rendelkezésre erre a munkálatra, amiből az épület Gulyás Lajos és Gyárfás utcai homlokzatát újítják fel. Az iskolafelújítások közül a legkiemelkedőbb a Bolyai-iskola Szent István király úti épületének tornatermi szárnyán a tetőszerkezet rekonstrukciója, a homlokzat, valamint az udvari tanterem felújítása. A dunaszigeti gyerektáborban még a nyitás előtt környezetbarát cserépfedésre cserélték négy faház hullámpala tetőhéjazatát.

Az idei legjelentősebb feladat – pályázati támogatással – a Rév utcai új bölcsőde építése. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást már lefolytatták, az építkezés a múlt hónapban elkezdődött és a tervek szerint jövő év januárjában fejeződik be. Az építkezés mintegy 218 millió forintba kerül.

A 79 milliós keretből jut többek közt az óvodák ablakcseréire, a világítás korszerűsítésére, tetőszerkezet-javításra. Elvégzik például a Móra-iskola bejárati lépcsősorának cseréjét, akadálymentesítését, a Fekete-iskola megkezdett ablakcseréjét, a tornatermi mászókötelek és rudak felszerelését. Az Éltes-iskolában a két intézményt egymástól elválasztó udvari kerítést stabilabbra cserélik, a Hunyadi egyik épületében a padozatokat, a Hallerban ablakokat cserélnek, a Kossuth-gimnáziumban tetőt szigetelnek. A felújítási keretből áldoznak a sportlétesítményekre is, így 700 ezer forintért forgóajtós bejáratot alakítanak ki a gimnáziumi sportpályán a Lajta-töltés felől, valamint a Kühne-sporttelepen városi sportirodát és klubhelyiséget alakítanak ki 3,5 millióból.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakadó körjegyzőség és óvoda

Régió - „Képviselő-testületünk a június 28-i ülésén kimondta Dunaremetével való körjegyzőség kialakítását 2008. január 1-jétől. A szükséges előkészületek folyamatban vannak" – fogalmazott hivatalosan a darnózseli polgármester. Tovább olvasom