Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bölcs döntést remél a kör és a város

A Széchenyi Polgári Kör választmánya nyílt levélben foglalt állást a Hansági Múzeum jelenlegi vezetése mellett.
„Egy évvel ezelőtt a Széchenyi Polgári Kör kezdeményezésével a város civil szervezetei, a kistérség összefogása, a te végsőkig kitartó munkálkodásod eredményeként a leminősítés helyett városi múzeumunk lett. Mindenkit öröm és büszkeség töltött el. Ez egyúttal az alapítók előtti tisztelgéssé is vált. Ebből a múzeum dolgozói is kivették részüket az igazgatóval együtt" – áll többek között a Széchenyi Polgári Kör választmánya polgármesterhez címzett és lapunknak is megküldött nyílt levelében.

„Az eltelt egy esztendő pedig bebizonyította alkalmasságukat az önálló intézmény működtetésére és vezetésére. A korábbi években is bizonyították, hogy együtt élnek a várossal, a vonzáskörzettel... A Széchenyi Polgári Kör szinte együtt élve a múzeummal, közös rendezvényekkel, programokkal igyekezett gazdagítani a múzeum mindennapjait. Úgy véltük, minden rendben, ezt mások is értékelik. Nem lehet gond Szentkuti Károly megbízatásának meghosszabbítása, hisz eddigi munkájával rátermettségét, alkalmasságát igazolta a múzeum vezetésére. Úgy tűnik, tévedtünk. Tudjuk, a végső döntés a testületé. Bízunk a bölcsességükben" – írják.

A címzett, Nagy István megkeresésünkre elmondta: a város a Hansági Múzeum megtartásáért eddig is jelentős szellemi és anyagi áldozatokat hozott. Az intézmény vezetői megbízatása most járt le, a törvény szerint az álláshelyre pályázatot kellett kiírni.

– A pályázók anyagait az előírásoknak megfelelően egy szakmai és egy önkormányzati bizottság is értékelte. Ezek után a két grémium egyöntetű véleményt terjesztett a képviselő-testület elé. Bízom abban, hogy csütörtökön bölcs és megalapozott döntés születik e személyi kérdésben – fogalmazott a polgármester.

Olvasóink írták

 • 9. pancser 2012. június 01. 22:08
  „8! Dehogy voltam izgatott, csupán felvilágosítani akartalak, mert akit elvakít a düh az nem lát tisztán! A polgármestert a szavazók választották, persze aki elfogult az ezt nem fogja fel csak egy szovjet-orosz kifejezés jut eszébe párt nélküli liberálisként. Jó tanács: Nyugodj meg!”
 • 8. poorman 2012. június 01. 19:12
  „#7!
  Látom oly annyira izgatott voltál, hogy nem hagyott aludni ez a kérdés! :))
  Nagyon álmos lehettél, ha nem tudtad értelmezni mire vonatkozott az aparátcsik kitételem.
  Tehát pancser, larong, rongla vagy a fene se tudja már, hogy miként vagy jelen jó lenne ha eljutna az agyadig amit írtam!”
 • 7. pancser 2012. június 01. 00:12
  „6. Aki még kulturáltan sem tud nyilatkozni az ne kérjen számon másoktól semmit. Az apparátcsíkozás visszahullna ha az a párt meg nem szűnt volna, csak a düh maradt!”
 • 6. poorman 2012. május 31. 22:05
  „#4 és #5!

  Érvek nincsenek csak ugatás!!
  4# "szakmai érveket fel tudnék sorolni, bár nem vagyok szakember" :)))) öcsisajt, hát te aztán penge csávó vagy! :)))))

  5# Azért ennek fussál neki még1xer! Ja és még vmit: nálad ki sem világosodik!”
 • 5. Abrafax 2012. május 31. 12:30
  „Este kilencre beköszöntött a sötétség. Le style, c´est l´homme.
  Dícséretes, söt, elvárható, hogy egy intézményvezetö együttmüködjön a helyi civil szervezettekkel, hiszen közpénzböl szolgáltat. Azért erre nem csupán Szentkuti úr képes széles e hazában. Remélhetöleg a civilek sem kötik hozzá magukat annyira, hogy eleve elzárkózzanak egy esetleges másik nyertestöl.
  A szakmai részéröl azért ne poorman akadémikussal egyeztessenek.”
 • 4. kocsoggorog 2012. május 31. 12:14
  „Oh, de vicces, hogy pont poorman köcsögözik:)
  Hát, ha nagyon töröm a fejem azért némi szakmai érvet fel tunék sorolni, bár nem vagyok szakember, csak nyitott szemmel járok. Egyébként amit a Polgármester úr nyilatkozott, azzal egyetértek. Szakmai bizottság (tagjai múzeumi emberkék) és szakbizottság hozott egy EGYHANGÚ döntést. Szerintem abból lenne balhé, ha a testület ezzel ellenkezőt döntene...
  Pártaparátcsik:)??? új szavakat kreállsz???”
 • 3. poorman 2012. május 30. 21:05
  „1# és 2#!

  No népművészeti agyagedénykéim, valami szakmai kifogást tudnátok felsorolni?
  Amit itt írtatok az <moderálva>t se ér! Támasszátok alá szakmai érvekkel ha lehet.... nem hiszem hogy tudnátok!!!
  Tehát pofa súlyba!!!!

  Széchenyi körösök: pont a nappittitől vártok valamit??? :))) Pártaparátcsik ő nem polgármester!!!!”
 • 2. pancser 2012. május 30. 14:30
  „Ime a nyomásgyakorlás újabb példája, nyilatkozgatnak ilyen-olyan körösök, gyűjtők stb, néhányan a 30 ezerből! Ahogy a kívülállók látják, mentsük meg a Karcsit! Nincsen olyan ember akinél nincsen jobb! A pártoskodást meg jobb nem emlegetni, hiszen a liberális szellem lebegett több mint egy évtizedig Múzeum felett! Megdönthetetlennek tűnt a liberális befolyás, mégis megdőlt. A hatalom, a befolyás átmentésének szándéka egyidős az emberrel, néha sikerül, néha nem!”
 • 1. Abrafax 2012. május 30. 14:00
  „Ugyanezeket a szirénhangokat lehetett hallanai a Flesch igazgatói pályázata körül. Igaz, Böröndi (indokolatlanul) felfelé bukott, de zongorázni lehet a különbséget a korábbi és Csiszár Péter-féle programok között.
  Attól, hogy valaki már hosszú évek óta ugyanazon a poszton ül, simán kaphat magánál tehetségesebb, ambiciózusabb, szakmaibb kihívót.
  Nem véletlen, hogy a közintézmények vezetöit MEGHATÁROZOTT IDÖRE nevezik ki, ugye?
  (Létezik határozatlan idejü munkaviszony is, olyat is meg lehet pályázni, csak az nem úgy fizet)
  Valamennyiünk érdekében az kérem a képviselöktöll, hogy ne befolyásolja öket döntésükben a megszokás. Adjanak bizalmat a legrátermettebb, legdinamikusabb pályázónak! A jövö és ne a múlt érdekében döntsenek. Legyenek bátrak, és vállalják fel a konfliktust, ha meggyözödtek arról, hogy a változtatás elönyére válik majd a közönségnek és a fenntartónak egyaránt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenesen lezárják a Karolina Kórház főbejáratát

A Karolina Kórház-Rendelőintézetben zajló több mint nyolcszázmilliós beruházás keretében… Tovább olvasom