Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Biztonsági útjavítások

A Fő utca egy-egy rövid szakaszának aszfaltozása után folytatódik a kátyúzás Mosonmagyaróváron.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének tájékoztatása szerint ezek a munkák nem teljes körűek. Lokálisak csupán, a forgalombiztonságot már zavaró burkolathibákat szüntetik meg.

„Kátyúzás a mosonmagyaróvári Fő utcában" címmel számoltunk be a Kisalföld július 6-i számában a járásbíróság előtti útszakasz felújításáról. Ennek részleteiről ezúttal Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője tájékoztatta olvasóinkat.

– Társaságunk július 4-én végzett kátyúzási munkákat a szakaszon. A kátyúzási, javítási munkák egy része a múlt hét péntekjén kisebb felületeken tovább folytatódott a 150-es számú főút egy-egy rövid szakaszán.

A mosonmagyaróvári Deák tér melletti Lajta-híd ma már kátyúmentes.
A mosonmagyaróvári Deák tér melletti Lajta-híd ma már kátyúmentes.

A közút sajtószóvivőjétől érdeklődtünk a Deák tér melletti Lajta-hídról is. A szóvivő elmondta: az 1401-es számú összekötő út mosonmagyaróvári szakaszán, a Lajta-hídon múlt csütörtökön végezték el a burkolatjavítást. Pécsi Norbert Sándor kiemelte, hogy a munkák nem teljes körű felújításnak számítanak. Mindössze „lokális javítások, melyek a forgalombiztonságot már zavaró burkolathibákat szüntetik meg".

– Mosonmagyaróvár területén a közeljövőben szakembereink az egyéb napi üzemeltetési és karbantartási munkák során folyamatosan dolgoznak az állami megrendelések függvényében. Fontos hangsúlyozni, hogy cégünk minden évben előre meghatározott keretösszegből látja el feladatait, a társaságunk számára biztosított források azonban nem felülről nyitottak. Győr-Moson-Sopron megye 1600 kilométeres állami közúthálózatából mintegy 900 kilométer teljes körű felújításra szorulna, így az elöregedett, rossz állapotú utakon a kátyúzási igény is folyamatos – tette hozzá még a Magyar Közút sajtószóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenes felújításnak megfelel

Novák Andráshoz, Feketeerdő polgármesteréhez is sok panasz érkezett az utóbbi időben a… Tovább olvasom