Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Birtokba vehették a lelátót

Lébény - Szombaton birtokba vehették a „jogos" tulajdonosok, a gyerekek a lébényi sportcsarnok lelátóját, mely közel tizenhárommillió forintból készült el.
– Júliusban kezdődött és mostanra ért véget a sportcsarnok bővítése egy kétszáz fős lelátóval. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert az önkormányzatunk: a munkálatokhoz szükséges 12,5 millió forint fele pályázati pénz, fele önrész – tájékoztatott Kovács Gábor polgármester.

A csarnok a kilencvenes évek elején épült, s használata során kiderült, szükséges egy nézőtér, illetve egy lelátó építése. Mostanra értek véget a munkálatok a meglévő építmény egy kétszáz fős lelátóval bővült. Tervezésekor akadálymentesítésére is gondoltak.

A tervek közt további bővítések is szerepelnek: a sportcsarnok mellett üresen álló épületben az önkormányzat lehetőségeket lát, a csarnok akár igazi közösségi térré is alakulhat.

A mosonszentmiklósiak előtt is nyitva áll a kapuja. A két település nemcsak múltjával kötődik egymáshoz: közös programok, pályázatok is jelzik a szoros kapcsolatot. Legutóbb egy 1,3 kilométer hosszúságú kerékpárútra adták be pályázatukat. A Lébényt Mosonszentmiklóssal összekötő kerékpárút harmincmillióból készülne el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közterületen ittak, majd sértegették a rendőröket

Mosonmagyaróvár - Közterületi alkoholfogyasztás miatt akartak a rendőrök megbírságolni két… Tovább olvasom