Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Bíróság: az átépítés alatt is zavartalan működés

Közel 30 millió forintból akadálymentesítik a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság épületét.


A mozgáskorlátozottak ezután nem a Honvéd utca, hanem a hátsó udvar felől közelíthetik meg a bíróságot.

Noha néhány éve végeztek már átalakításokat a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon, hogy akadálymentessé tegyék a műemlék épületet, a szigorú uniós előírásoknak már nem felelt meg ez a megoldás, így most újabb beavatkozások szükségesek. Eddig oldalról, a Honvéd utca felől volt biztosított a bíróság megközelítése a mozgáskorlátozottak számára – tudtuk meg dr. Németh Csabától, a bíróság elnökétől. Elmondta: a beruházás során az akadálymentesített bejáratot a hátsó udvarba helyezik át.

Az eddigi mosdók helyén alakítják ki az új lépcsőházat – mutatja dr. Németh Csaba, a bíróság elnöke.
Az eddigi mosdók helyén alakítják ki az új lépcsőházat – mutatja dr. Németh Csaba, a bíróság elnöke.


Az épület földszinti mosdóit megszüntették, helyükre új lépcsőházat és liftet alakítanak ki. A korábbi vendégszoba helyén készülnek el az új vizesblokkok, ahol már a mozgáskorlátozottak számára is használható mosdót is kialakítanak.

Emellett indukciós hurkokat helyeznek el a falakban a nagyothallók részére, vezetősávot a tárgyalótermekhez a vakoknak és gyengénlátóknak, valamint akadálymentessé teszik az egyik tárgyaló bejáratát is. Az átalakítás része egy információs pult kialakítása és kamerák elhelyezése is. A beruházás mintegy 29 millió forint, amit teljes pályázati forrásból valósítanak meg.

A nagy zajjal járó bontási munkálatokat még a nyári ítélkezési szünet idején elvégezték a kivitelezők, jelenleg már a végső fázisánál tart az építkezés, s ez nem zavarja a bíróság működését. A tervek szerint november végére készül el az átalakítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandíj Bezenyén is a külföldieknek

A bezenyei óvodába járó nem magyar állampolgároknak 35 ezer, a helyi iskolába járóknak pedig 30 ezer… Tovább olvasom