Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bicikliút épül a belvárosban

Mosonmagyaróvár - Új kerékpárútszakasz építése kezdődött a közelmúltban Mosonmagyaróváron. Létesítését az indokolja, hogy a kórház és az újonnan épült üzletház előtti csomópontban meglehetősen körülményes a közlekedés.

Az most épülő bicikliút a kórház előtti csomópont kerékpáros-forgalmát hivatott biztonságosan levezetni. Az új szakasz a Kossuth Lajos és a Bakó utcák találkozásától indul, az előbbi forgalmát csak 50 méteren érinti. A Bakó utcában a járda szélesítésével kétirányú, a gyalogos és kerékpáros közlekedést egyaránt kiszolgáló utat építenek. A Bakó utcáról a Szent István király úton keresztül a biciklisek a jelenlegi járda nyomvonalán, ennek szélesítése, átépítése után haladhatnak majd a Bolyai-iskola, illetve a kórház mellett. A rendelőintézet előtti parkolót kívülről megkerülve a Magyar utcai kerékpárúthoz csatlakozik az új út.

Ellenkező irányban a már meglévő nyomvonalon a Régi vámház téren keresztül, majd a Bolyai-iskola előtt lehet kerekezni. Az üzletház előtt már megépült szakasz után a jelzőlámpánál áthajtva a Szent István király úton haladhatnak tovább a biciklisek, onnan a Bakó utcába, majd a Kossuth Lajos utcába térnek vissza. A tervek szerint az építés június végén fejeződik be.

Elkezdték: Folyik az építés.
Elkezdték: Folyik az építés.

Olvasóink írták

 • 2. bela001 2009. június 15. 14:10
  „És hol van a bicikliút a Kossuth utcán, amire már évek óta várnak a városiak?
  Az egy dolog, hogy a bicikliút a Sz. I. király utcáról visszajön a Bakó utcán a Kossuth utcára, ahol bicikliútnak nyoma sincs, egy kis felhajtó most épül, aztán ennyi. De aki a Kossuth utcán akar végigmenni, mert siet az nem fog a bicikliút kedvéért a Sz.I-ra tekeregni.
  Miért nem lehetett megcsinálni a bicikliutat a Kossuth utca egyik oldalán? Pontosabban a Múzeum felöli oldalán?
  Ott már úgyis van egy darabon jó aszfalt, csak azt kellett volna folytatni. A gyalogosok meg elférnek a másik oldali járdán, nem kell azoknak mind a két felén járda.”
 • 1. zopika02 2009. június 15. 13:58
  „A költségeket remélem ráterhelik a " nagy kopaszra ", aki bérbe adja a Spar - nak is az üzlethelységet. Úgyis a fél város már az Ő kezében van, de látszik ez a képviselőtestület is a zsebében van.... A régi vámház teret pedig talán jobb lenne róla elnevezni mert azt úgyis lebontatta és annyi jót tett már a városért / Lásd Termálfürdő..... Bruhahahaha...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négynapos munkahét a Kühnében

Mosonmagyaróvár - A fővárosi tömegközlekedésre tervezett teljesen új konstrukciójú buszok gyártása… Tovább olvasom