Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Bezenye, Hegyeshalom és Levél: Hegyeshalomban lehet a közös hivatal

Bezenye, Hegyeshalom és Levél közös önkormányzati hivatal létrehozását tervezi januárjától. Erről végleges döntést a testületek november közepén hozhatnak.
November közepén születhet végleges döntés a három falu együttműködéséről

Közös önkormányzati hivatal létrehozásának szándékát fogalmazta meg Bezenye, Hegyeshalom és Levél képviselő-testülete. Az együttműködési megállapodás kidolgozása folyamatban van, Papp Zoltán levéli polgármester tájékoztatása szerint – a napokban történt egyeztetés értelmében – a három község képviselő-testülete november közepi közös ülésén születhet a témában döntés. Amennyiben valamennyien igent mondanak az együttműködésre, január elsejétől működhet a közös hivatal.

A közös hivatal létrehozása a mikrotérségi központtá válásunk első lépése – hangsúlyozta Szőke László hegyeshalmi polgármester. A törvény szerint az új szervezet a Hegyeshalmi Közös Önkormányzata nevet viselné, a nagyközség lenne a központja és Bezenyén és Levélen kirendeltségei működnének.

– Mi rákényszerültünk a társulásra, mivel önállóan nem tudtunk volna létszámunknál fogva hivatalt fenntartani. Egy esetleges társulásnál szóba jöhetett volna Mosonmagyaróvár, Mosonszolnok, Hegyeshalom és Bezenye. A várost a testületünk elvetette, mert félő, hogy akkor önállóságunkat is elveszítettük volna. Közben kiderült, hogy Mosonszolnoknak mely települések lesznek a partnerei. Hegyeshalomhoz sok szál fűz bennünket, jó a közlekedés, biztonságosan kerékpárral és tömegközlekedéssel is el lehet oda jutni – magyarázza Papp Zoltán, hogy miért is Hegyeshalom felé vennék az irányt.

A levéli polgármesteri hivatal jelenleg hat munkatársat foglalkoztat. A településvezető szerint közülük egy menne át a járáshoz, a többi alkalmazott a közös hivatalhoz tartozna. Az egyeztetés még folyamatban van a maradókról, s hogy mikor lesz ügyfélfogadás a kirendeltségeken.
Telefonon kerestük Kammerhofer Róbert bezenyei polgármestert, akit arról kérdeztünk volna, hogy miért Hegyeshalommal és Levéllel kívánnak közös hivatalt kialakítani. Kammerhofer Lívia, a falu alpolgármestere érdeklődésünkre annyit mondott, hogy az említett két településhez megfogalmazódott csatlakozási szándékuk és novemberi testületi ülésükön hoznak végleges döntést.

Rajka önállóan alakít hivatalt. Kiss Vince rajkai polgármester kifejtette: testületük korábban úgy nyilatkozott, hogy a leendő hivatalban szívesen látják Bezenyét. „Tiszteletben tartjuk Bezenye döntését, hogy nem hozzánk kíván csatlakozni" – tette hozzá a faluvezető, aki szerint Rajka egyedül marad és alakítja ki hivatalát, miután Dunasziget, Dunakiliti és Feketeerdő is összefogva hozta létre szervezetét.

Olvasóink írták

 • 3. Avanti-s 2012. november 06. 11:54
  „Bezenyével, mint faluval lehetne közösködni, de amíg a méteres Napóleon a polgármester addig nemigen.”
 • 2. HT 2012. november 06. 10:24
  „Hujuj! Bezenyével közösködni? Nehéz dió lesz.”
 • 1. tacepao 2012. november 06. 06:59
  „Nagyon kellemetlen nekünk is Bezenyeieknek, hogy a polgármesterünk sohasem akar nyilatkozni. Megértjük, hogy papír nélkül nem tud nyilatkozni, de legalább írná, vagy íratná le azt a szöveget amit el kellene ilyen és hasonló esetekben mondani. A templomunk mellé lerakott törmelék ügyben is mi szégyenkezhettünk a nagy nyilvánosság előtt.
  Nem tudom, de egyáltalán még Bezenyén lakik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrán cigi, román embercsempész, tibeti, nepáli határsértők

Több mint 17 millió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát találtak a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom