Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Bezenye: A polgármester utasítására cselekedtünk

A Makadám Útépítő és Helyreállító Kft. munkatársai elszállították tegnap azt a betontörmeléket, melyet még pénteken helyeztek el – Lőkös Zoltán cégvezető tájékoztatása szerint „a polgármester utasítására" – a bezenyei templom előtt.
A Kisalföld hétfői számában „Megcsúfították templomunkat" címmel írtunk arról, hogy múlt pénteken egy teherautóról betontörmeléket raktak le a templom elé. Korábban pedig a temető előtti – egyébként magántulajdonban lévő – területen jelent meg hasonló kupac. Az eset felháborította a helyieket.

– A temetőnél és a templomnál is Kammerhofer Róbert polgármester utasítására helyeztük el a betontörmeléket – hangsúlyozta Lőkös Zoltán, a Makadám Útépítő és Helyreállító Kft. cégvezetője. Ez a győri székhelyű vállalkozás végezte el helyben a kerékpárút építését. Amint azt Lőkös Zoltántól megtudtuk, az úgynevezett „szánkózódombon" található hulladék elszállítására kiírt versenytárgyaláson is őket választották a munka elvégzésére. A cégvezető szerint a két projekt teljesen független egymástól.

– A mintegy háromezer köbméternyi anyag nyolcvan százalékát a győri telephelyünkre szállítottuk újrahasznosítás céljából, összedaráljuk és az útépítésnél használjuk fel a betontörmeléket. Egyébként a kerékpárútnál is dolgoztunk ezzel az anyaggal az út alapozásánál – fogalmazott Lőkös Zoltán.

– Cégünket néhány hete arra kérte a bezenyei polgármester, hogy két-három teherautónyi anyagot tegyünk le a temetőnél. Amikor megtudtam, hogy ez nem önkormányzati terület, hanem magántulajdonban van, azonnal intézkedtünk és összeszedtük a lerakott törmeléket. Pénteken is a polgármester utasítására tettük le a betontörmeléket, és az ő kérésére szedtük össze hétfőn – tette hozzá a cégvezető.

Több alkalommal is kerestük Kammerhofer Róbertet, akit arról kérdeztünk volna, hogy miért volt szükség a sitt elhelyezésére a templom előtt és az milyen célt szolgált, de választ nem kaptunk. A rendőrség csak későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan a padkának hajtott motorjával Mosonmagyaróváron

A Honda motorkerékpárt vezető 45 éves férfi figyelmetlenségéből és ittasságából adódóan a… Tovább olvasom