Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Bezárt a rajkai mobil lottózó

A szlovák lottóturisták – a tapasztalat szerint – még ezen a héten átjönnek Magyarországra, hogy kisebb-nagyobb nyereményüket felvegyék. A szombati telitalálat után a láz csökken: Rajkán az ideiglenesen felállított lottózó már be is zárt.
Kelemen Jánosné
Amint arról lapunkban már korábban beszámoltunk (2003. november 4.), a hónapok óta halmozódó ötmilliárdos lottónyeremény határainkon túlról is vonzotta a szerencsevadászokat. Szlovákiából rengetegen érkeztek Rajkára, olyannyira, hogy a helyi fogadóiroda már nem bírta el a forgalmat.

Egy szlovákul beszélő munkatársat is felvettek, sőt, az üzemeltető egy mobil irodát is bérelt egy hónappal ezelőtt. Még így is megtelt mindkét helyi lottózó hét közben szlovák szerencsevadászokkal.

E hét végén azonban egy játékos elvitte a több mint ötmilliárdos főnyereményt, jelentősen csökkentve ezáltal a külföldi fogadók számát. Hétfőn így a rajkai mobil iroda be is zárt. Tulajdonosa lapunknak elmondta: a helyi lottózó üzemeltetőjének négy hétre adta bérbe, ám ha később szükség lesz rá, még működhet majd lottózóként a helyiség. Tegnap egyébként csak néhány határon túli érdeklődő szerette volna beváltani a kisebb nyereményét a hat ár menti községben, őket a postára küldték.

Mosonmagyaróváron a Magyar utcai lottózó is csendes volt tegnap. Kelemen Jánosné, a fogadóiroda munkatársa szerint ezen a héten még várhatók a szlovák játékosok.

– A tapasztalat szerint még jó néhányan érkeznek északi szomszédunktól a héten – kezdte Kelemen Jánosné. – A kifizetés azonban csak keddtől lehetséges, s ezt többen nem tudják.

„ Egy ismerősöm segítségével egy papírra felírtam szlovák nyelven ezt az információt, így tudok kommunikálni velük. Sokan egyébként közülük nem is tudják, hogy valaki megnyerte az ötöst."

A szlovák fogadók egyébként mindig nagy tételben játszanak: legalább tízezer forintért adnak fel szelvényeket. Összegyűjtik a településükről azokat, s mindenkinek ráírják a tikett hátuljára a nevét. Egyébként korábban, nagyobb nyeremény halmozódása esetén, amíg Rajkán nem működött két lottózó, óriási tumultus volt az irodánkban – mondta Kelemen Jánosné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szigetköz a madárvonulás miatt is európai érték

Még tart azoknak a területeknek a kijelölése, amelyekkel az uniós csatlakozás után duplájára… Tovább olvasom