Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Bezár a Kaiser Food Mosonmagyaróváron

Alig fél évvel a megvásárlás után, májusban bezárja a Kaiser Food Kft. mosonmagyaróvári szárazáruüzemét a Debreceni Csoport Kft.

Az évi 1350 tonna kolbászt előállító, 160 éves múltra visszatekintő üzem a cégvezetés szerint rossz állapotban van, a város körbenőtte, így nem bővíthető, ugyanakkor hűtőháza miatt veszélyes üzemnek számít.

A Kaiser Food márkanevet továbbviszik; 99 alkalmazott állása szűnik meg. A korábbi tulajdonos ezzel szemben arról beszélt a lapnak: az államtól 21 éve megvásárolt, lerobbant gyárból virágzó és még a németországi piacra is érett és elismert üzemet hoztak létre, amely profitot termelt. Az új gazda tudta, mit vesz, ráadásul a dolgozóknak azt ígérte, munkájukra hosszú távon számít.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. kata11 2011. március 27. 21:55
  „47-es.
  Ez mind szep es jo,munkaval a regi vilagban elobbre lehetett jutni. De kerdem en: a mostani melos fizetesbol, pl, 3-4 muszak, minimalber,hogyan lehet kuporgatni?! Mibol? Mikor lassan elvonnak mindent,etkezesi utalvany stb.
  A munkakozvetito cegek lenyulnak a fizetesbol,meg abbol a kevesbol is!Aki igazan dolgozik, az alig kap penzt.
  A munkaltatok mar csak kozvetiton keresztul vesznek fel embereket, van mikor 2 cegen is keresztul.
  Elkepeszto ami itt megy.”
 • 53. 1melós 2011. március 27. 19:29
  „Tisztelt Vezetőség!
  Már tudjuk előre hogy az abdai cég is az óvári sorsára jut,ugyanis arra sem fognak költeni
  150 millát!amit ugye júl.30-ig meg kéne tenni!!”
 • 52. Goldhofer-Anhängerbau 2011. március 26. 13:03
  „Ideológiailag ugyan képzetlen vagyok, de érdekes lenne megvizsgálni, hogy 20-on évesen honnan van valakinek akkora "befektetni való alaptőkéje, mellyel egy komplett húsüzemet lehet vásárolni?
  Mert hát akkoriban a rendszerváltás körüli éveket írtuk és hát bizony van (romokban) / volt néhány állami érdekkörbe tartozó akár mezőgazdasági nagyüzem, melyek esetében az un. privatizáció (..saját zsebre...) érdekesen zajlott.”
 • 51. Goldhofer-Anhängerbau 2011. március 24. 21:52
  „Igaz is, Mosonmagyaróvár első embere véletlenül nem agrármérnök? Hogy is hangzik a gazdászzászlón szereplő felirat....kinek a verítéke gyarapítja a magyar vagyont?”
 • 50. Boli 2011. március 24. 07:17
  „Réti úr hozzászólása volt a legkorrektebb. Sok egyszeri ember osztja ki, hogy miért, milyen jogon, meg... Miről beszélnek ezek a széplelkek? Bár a dolog összetétele és formája bonyolultabb, de ő bármikor eladhatta cégét. Ez nem jótékonysági intézmény! Egyszerűbben szólva, akár egy autót, mert ez is magántulajdon. Ő sem hülye, egyesekkel ellentétben, természetesen a legjobb ajánlatot fogadta el, ami neki és társainak megfelelt. Ez sem kérdéses. Az, hogy a következő tulaj, ellentétben az ígéretével, akármilyen hátsó szándékkal mit tesz a céggel, már nem az ő sara. Lehet ott és az államnál reklamálni, mely olyan példátlanul gyalázatos adózási rendszert vág a cégek nyakába, ami a vállalkozásokra Európában is példátlan adóterheket ró. Ráadásul ez rövidesen emelkedni is fog, mert az állam több adóbevételt el fog venni az önkormányzatoktól, amit természetesen ők csak újabb adók bevezetésével, a megmaradók emelésével tudnak kompenzálni, magyarul ADÓEMELÉSEK jönnek. Hajrá!”
 • 49. Abrafax 2011. március 23. 23:02
  „A tulajdon feletti rendelkezést senkitől nem lehet elvenni. Ugyan, ki szabná meg egy gyártulajdonosnak, hogy milyen vételi ajánlatot fogadhat el? Vagy egy másik cégnek, hogy felvásárolja konkurrenst? (Most az itthoni eredeti tőkefelhalmozás "báját" hagyjuk) Nem kerülhet minden cég védelem alá, mint a Pick vagy a Herz!
  A húsiparban most kezdődik az a folyamat, ami nagy, nemzetközi cégek kialakulásához vezet, ami máshol, pl. növényolajipar már lezajlott... A Gólem már elszabadult, amikor a szlovákok megvették a debreceni húsüzemet.
  A mosoni üzemet sztem 5-10 éven belül bezárta volna a mindenkori tulajdonos, hiszen tényleg rossz a fekvése. A baj az, hogy a termelés most egyik napról a másikra komplett elmegy a városból, munka nélkül marad több tucat ember, és elmaradnak adóbevételek. Remélem a dolgozók minél hamarabb találnak maguknak megbecsült kenyérkeresetet.”
 • 48. kolombela 2011. március 23. 14:26
  „A Kaiser Food nevével ellentétben teljesen magyar vállalkozás volt, amíg el nem adta a tulajdonos. A forgatókönyv 15 éve is ez volt most sem változott semmi.”
 • 47. öröksoproni 2011. március 23. 08:58
  „33-hoz
  Lázár nem a haverom. Csupán azzal értek egyet, hogy mindenki előbbre tud jutni a saját helyzetében, a kiinduláshoz képest. Pl. az apám világéletében sofőr volt, amikor megházasodott, a nagyszülőkkel éltek együtt. Aztán jött a 70-es évek panellakás programja, kaptak egyet. Amikor lehetett, megvették. Kuporgattak, gyűjtögettek, eladták és 50 évesen vettek egy három szobás házat. Most ott éldegélnek békén. Én erre gondolok, amikor az előrelépésről beszélek. Az én olvasatomban Lázár is ilyesmire gondolhatott, de még túl fiatal ahhoz, hogy ne fényezze magát, amikor nyilatkozik.

  annobon
  Nem lép mindenki előbbre a ranglétrán, de az sem lenne probléma, ha így történne, jó esetben úgyis jön utánpótlás.”
 • 46. audiquattro 2011. március 23. 08:57
  „Gratula! Még több munkanélküli.Tényleg javul a helyzet!!! zeta 62 nagyon jól látod a dolgokat sajnálom hogy sokaknak még mindig narancsköd lepi el a szemét!”
 • 45. pancser 2011. március 23. 06:49
  „44! Tudok egy jó pszichiátert, a kényszerképzetek gyógyításban jelentős sikerei vannak! Azt a Móricka viccet ajánlom a figyelmedbe, amelyik arról szól, hogy Mórickának mindenről az jut eszébe, igaz az ő esetében nem betegségről van szó hanem az öröm forrásáról!”
 • 44. zeta62 2011. március 23. 01:06
  „20. annobon 2011.03.22. 13:28

  Épp a vezíred az, aki minél több izraeli "befektetőt" szeretne idecsábítani.
  Minő véletlen, nem épp egy izraeli vezető mondta nemrég, hogy: Magyarországot pedig felvásároljuk?
  Mielőtt vádaskodsz, vagy mentegeted a narancskompániát, nézd meg az elie vizel látogatáskor készült fotókat, bár már egyre nehezebb dolgod lesz, tünedeznek el a netről :D
  A főpolgármestertől a szekeresig, a semjéntől a rogánig mindegyik ott tapsikolt talpig kipában. Vagy nézd meg az országgyűlés honlapján a kettős állampolgárságú "képviselőket".
  Amerikait, de svédet és bantut se találsz, de 50-et igen a "felvásárolni"(ergo: gyarmatosító) szándékozók közül...”
 • 43. pancser 2011. március 22. 23:45
  „Látjátok feleim, egy magyar cég is lehet hitszegő. Ezek egyszerűen azért vették meg az üzemet, hogy megszüntessék, ez történt. Nem az első és nem is az utolsó, nem hinném, hogy bármi felelősség terhelné a korábbi tulajdonosokat a most folyó átszervezésért bezárásért.”
 • 42. RétiAttila 2011. március 22. 22:40
  „Kedves Kommentelők!
  Sem Önök, sem mások előtt nincs elszámolnivalóm. De tudják, a legfontosabb, hogy a saját lelkiismeretem előtt sem. Én ettől alszom békésen, és nem attól, hogy a névtelenség álarca mögé bújva lealázok kommentekben másokat. Én büszke vagyok arra, amit 21 év alatt ezzel a vállalkozással elértem. Büszke vagyok egykori munkatársaimra, büszke erre a csodálatos városra, és büszke a nemzetemre. És nem tagadom el, hogy a Kaiser egy jól jövedelmező vállalkozás volt, mely 21 éven át adott megélhetést közel 300 családnak, és fizetett be a város kasszájába százmilliókat, miközben igen jelentős karitatív munkát is végzett. És nem utolsósorban vitte a város hírnevét szerte a világban. Én nem gyűjtöttem vagyont, a hasznot mindig visszaforgattuk a termelésbe, ezt bizonyítanom nem szükséges. Kérem Önöket, hogy a gyűlölet helyett gondoljanak arra, hogy vajon Önök ott, ahova a sorsuk rendelte, mit tettek, mit tesznek azért, hogy saját életük, kisebb közösségük élete jobb, harmónikusabb, szerethetőbb legyen? A mosoni üzem 160 éves története a kitartásról, az összefogás erejéről, és a rendről szól. Amikor úgy döntöttem, hogy a globalizálódó élelmiszer-piac szorításában egy nemzetközi mércével is nagynak számító vevőnek eladom a céget, és húsz éves kemény, embert próbáló, és emberré nevelő életszakaszom után csendesebb vizekre evezek, egy novellát írtam a mosoni üzem ősei előtt tisztelegve. Ezt elolvashatják facebook oldalamon a jegyzetek között. Aki ezek után is úgy gondolja, hogy tisztességtelen, vagy hazug ember vagyok, az fedje fel arcát, és örömmel elbeszélgetek vele.

  És hogy könyvet ajándékoztam a vezetőtársaimnak? Igen! És erre én büszke vagyok kedves V-né! Próbáljon meg egyszer Ön is könyvet ajándékozni valakinek, de úgy szívből, igazán, jól megválasztva azt a könyvet. Talán érezni fog valamit a szíve tájékán.

  Isten áldja Önöket!

  Réti Attila”
 • 41. Ludmilla 2011. március 22. 21:36
  „Tisztelt Hölgyeim, Uraim!

  A vádaskodások előtt: 1. a húsüzemet lopott vagyonból vásárolta az előző tulajdonos! Ezt senki nem firtatja? Nem véletlenül értékesítették a kormányváltást megelőzően...! Meg volt rá a jó okuk. Talán azt gondolták, annak, hogy hogyan szereztek 20 év alatt ekkora vagyont, nem néznek utána, de a biztonság kedvéért értékesítették mielőtt ez megtörténne. Szerintem az alapkérdés ez, hiszen egy aranytojást tojó tyúkot hülye aki elad...!? Vagy nem?
  Az ezotéria ostoba szöveg...!
  2., Az új tulajdonos egyértelműen piacot vásárolt!?
  Nem érdekli további sorsa, sem az üzem, sem a munkavállalói részről...!
  Talán érdemes lenne elgondolkodni ezen kérdéskörökön és a problémák mélyebb gyökereiben kell keresni a válaszokat és talán a megoldást is...! Vagy nem?”
 • 40. V-né 2011. március 22. 21:15
  „39 úgy értettem mint a nagyobb összegü beruházások kezdete.”
 • 39. balintos66 2011. március 22. 20:30
  „38. V-né 2011.03.22. 20:14
  36 az csak a kezdet volt.
  2005: 400 millió Móváron, 500 millió Abdán: EU követelményeknek megfelelő üzemek létrehozása
  2006: 60 millió Móváron, 120 millió Abdán: Új gépbeszerzések
  2007: 150 millió Móváron: Új, még modernebb csomagoló gépsor beüzemelése
  2008: 30 millió Móváron: Megkezdték a "veszélyes" hűttőközeg kiváltását, az két legrosszabb érlelő teljes felujjittásával

  Tényleg teljesen rossz állapotban lehetnek az üzemek... A régi tulajdonos pedig tisztában volt hogy mi a céljuk az új befektetőknek (akik mily furcsa a szlovák maffiaközeli emberek hírében állnak) hiszen nem vak és nem süket, látott már ő ilyen eladást nem is egyet az országban. Az apja is mesélhetne róla a fiának de őt is jól átvágta a kedves fiacskája ezzel a huzásával. Azt hallottam egyébként hogy az eladáskor vastagon meghálálta azoknak a vezetőknek a munkáját akik idáig eljuttatták a céget: mind kapott egy könyvet :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Pár százezer forintbol csináltak neki 6 milliárdot... 20 év alatt egész jó kamat nem?

  A kezdet nem 2005!!!!A kezdet 1990.Megveszi az üzemet egy osztrák befektető és az üzem dolgozói.Megalakul a STARTER Kft!!!”
 • 38. V-né 2011. március 22. 20:14
  „36 az csak a kezdet volt.
  2005: 400 millió Móváron, 500 millió Abdán: EU követelményeknek megfelelő üzemek létrehozása
  2006: 60 millió Móváron, 120 millió Abdán: Új gépbeszerzések
  2007: 150 millió Móváron: Új, még modernebb csomagoló gépsor beüzemelése
  2008: 30 millió Móváron: Megkezdték a "veszélyes" hűttőközeg kiváltását, az két legrosszabb érlelő teljes felujjittásával

  Tényleg teljesen rossz állapotban lehetnek az üzemek... A régi tulajdonos pedig tisztában volt hogy mi a céljuk az új befektetőknek (akik mily furcsa a szlovák maffiaközeli emberek hírében állnak) hiszen nem vak és nem süket, látott már ő ilyen eladást nem is egyet az országban. Az apja is mesélhetne róla a fiának de őt is jól átvágta a kedves fiacskája ezzel a huzásával. Azt hallottam egyébként hogy az eladáskor vastagon meghálálta azoknak a vezetőknek a munkáját akik idáig eljuttatták a céget: mind kapott egy könyvet :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Pár százezer forintbol csináltak neki 6 milliárdot... 20 év alatt egész jó kamat nem?”
 • 37. duhos2 2011. március 22. 19:20
  „35.

  Kérdezd bölcs lázárt, majd ő megmondja.”
 • 36. háté 2011. március 22. 18:19
  „A cégvezetés szerint rossz állapotban van, és veszélyes üzemnek minősül!---ezek a "befektetők"--de kik állnak a kft-mögött?
  2002.09.07.
  A Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. mosonmagyaróvári gyáregységében tegnap avatták fel a 160 millió forintos beruházással létesített új szeletelő-csomagoló üzemet.”
 • 35. pancser 2011. március 22. 17:50
  „33.fióka! azt hiszed most nagyot mondtál? gondolom jobbikos körökben így szokás, amit állítanak az igaz. Hallgattassék meg a másik fél, bölcs Salamon óta így van. Salamon zsidó volt és sokkal okosabb mint az összes jobbikos együttvéve.
  Kik azok akiknek semmilyük sincsen, tessék példát mondani!”
54 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bartók-hét

Bartók Béla születésének közelgő 130. évfordulója tiszteletére az ásványrárói Somogyi József… Tovább olvasom