Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Bevételből hospice-szolgálat

Festménykiállítás nyílt a napokban a hospice-ért a Karolina Kórházban. Egy 22 éves festő-grafikus, Vágyi Gabriella képei voltak megtekinthetők és megvásárolhatók.
Nemrégiben volt látogatható Vágyi Gabriella festő-grafikus tárlata Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórházban. A kiállítás célja az volt, hogy a bevételt a városi hospice-szolgálat megalakulására fordítsák. Több mint százan vettek részt a megnyitón, köztük kórházi dolgozók is. Két festményt sikerült eladni (a képek árának a felét a szolgálat létrehozására fordítják), s volt egy úgynevezett adománydoboz is, amelybe a jelenlévők szívesen adakoztak.

Komondi Gabriella, a kiállítás főszervezője köszöni a vállalkozók segítségét, mert elmondása szerint a szívügyüknek érezték a rendezvényt, valamint dr. Bertalan Istvánnak, a Karolina Kórház igazgatójának, hogy biztosította a helyszínt. „Elindítottunk valamit, mindenki elkezdett dolgozni" – mondta a hospice-szolgálattal kapcsolatban, s hozzátette, hogy azóta már több megbeszélés zajlik ez ügyben, a város vezetőségével tárgyalnak a továbbiakról. A főszervező még hozzátette, hogy a 22 éves hédervári Vágyi Gabriella mindent megtett azért, hogy egy színvonalas, méltó rendezvény jöhessen létre.

Gabriella így gondol az eseményre: „Azért döntöttem a hospice-szolgálat segítése mellett, mert a környezetemben több ember állandó betegápolásra szorul, és ez problémákat okoz. Ezért gondoltam, hogy ezt a rendszert ki lehetne szélesíteni, jobban kiépíteni" – mondta.
Ha valaki segíteni szeretne, adakozhat a Mosonmagyar-
óvár és Vonzáskörzete Lakosságának Egészségügyi Ellátásáért Alapítvány számlájára. Számlaszám: OTP Bank, 11737076-20050980.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellehetetlenítik a kiskonyhákat

Néhány éve közbeszerzéshez kötött a szociális étkeztetés. A pályáztatás ellehetetleníti a kis, helyi konyhákat – vélik a szakemberek. Tovább olvasom