Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Betlehem Rajkán összefogásból

Tájmel Antal plébános áldotta meg a minap a Rajka főterén felállított betlehemet, amely a Rajkáért Egyesület kezdeményezésére jött létre.
Több százan gyűltek össze a minap Rajka főterén a községi betlehem avatására, melyet egy győri művész, Győrvári Mária készített. Az ünnepségen Szabó Bertalan Péter evangélikus segédlelkész részletet olvasott fel Lukács evangéliumából, majd Takácsné Pollák Rita beszélt az ünnep eredetéről, a betlehem történetéről. A helyi általános iskola tanulóinak egy csoportja betlehemes játékot mutatott be Kalmárné Koszonits Klára vezetésével, majd Tájmel Antal plébános megáldotta a betlehemet. Az ünnepi műsorban közreműködött még a katolikus templom kórusa, valamint Takácsné Pollák Rita és tanítványai.
Az ünnepség után nyílt meg a polgármesteri hivatal mellett felállított borház, amely karácsonyig mindennap délután négy órától este 9-ig forralt borral, meleg teával és sült gesztenyével várja a látogatókat. A borházat mindennap más helyi civil szervezet üzemelteti, a bevétel közös kasszába kerül, és a betlehem költségeinek fedezésére szolgál. Csakúgy, mint a pénteki jótékonysági bál bevétele, amely a közös munkában részt vevő rajkai civil szervezetek és támogatók évzárója volt.
Horváth Tibor, a Rajkáért Egyesület vezetője a Kisalföldnek elmondta: a betlehem 500 ezer forintba került, és széles községi összefogás eredményeként jött létre. Az adventi ünnepségsorozat pénteken karácsonyi műsorral ér véget, amelyet a Békefi Ernő Általános Iskola tanulói adnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét torony 36 millió euróért

A szélerőműparkban az egyenként két megawattos turbinákat jelenleg a gyártó készíti elő a január első napjaiban kezdődő próbaüzemre. A széltornyok 78 méter magasak, rotorjuk 90 méter átmérőjű. A 12 géptől évente 52 ezer megawattóra termelést várnak. A kereskedelmi üzem várhatóan februárban indul. A kivitelezésben magyar alvállalkozók is közreműködtek mintegy 8 millió euró értékben. Tovább olvasom