Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Betemetett árkok és illegális bekötések terhelték túl a csatornát

A betemetett árkok és az illegális csapadékvíz-bekötések miatt vált túlterheltté a város csatornarendszere a kedd esti heves esőzéskor. A rendszer túlterheltsége miatt számos utcát és még több pincét öntött el a víz a városban.
Kedden számoltunk be arról, hogy özönvízszerű esőzés sújtott le kedd este Mosonmagyaróvárra. Emiatt számos utcát és pincét öntött el a víz, a tűzoltók késő estig szinte házról házra jártak szivattyúzni és segíteni a kárelhárításban. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadékkal ugyanis nem bírt a város csatornarendszere.

Nem okozott volna ekkora problémát az intenzív esőzés, ha a lakók jobban odafigyelnének a házuk előtti árkokra és rendeltetésszerűen használnák a csatornahálózatot – mondta el Leitner László, az Aqua kft. ügyvezetője.

A szakember szerint a legnagyobb probléma, hogy a lakók sok helyen egyszerűen betemették a csapadékvíz-elvezető árkokat. E helyeken a keddihez hasonló nagy esőzésekkor nem tud a víz elfolyni és elárasztja az utcákat. Gondot okoz továbbá, hogy sok ingatlan tulajdonosa illegálisan a csapadékvíz-elvezetést is a csatornahálózatra köti. A rendszer kapacitását azonban nem erre tervezték, így az extrém esőzések idején túlterheltség jelentkezik.

Leitner László hozzátette: az elmúlt években elvégezték a város teljes csapadékvíz-elvezető rendszerének felülvizsgálatát. A tapasztalatok szerint szinte minden utcában szükség van valamilyen beavatkozásra. Az Aqua kft. az önkormányzattal történt megegyezés alapján ütemterv szerint végzi ezeket a feladatokat. Azokban az utcákban, ahol máshogy nem lehetséges, helyi szikkasztással oldják meg a csapadékvíz-elvezetést. Az ügyvezető hangsúlyozta: az egész város területén ellenőrzik a csatornahálózatot, hogy felfedjék az illegális esővízbekötéseket. Amennyiben a szakemberek ilyet tapasztalnak, megteszik a szükséges intézkedéseket.

Özönvízszerű esőzés sújtott le kedd este Mosonmagyaróvárra. A fotót az Erzsébet térről olvasónk, Bánlaki András küldte.
Özönvízszerű esőzés sújtott le kedd este Mosonmagyaróvárra. A fotót az Erzsébet térről olvasónk, Bánlaki András küldte.

A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadékkal nem bírt a város csatornarendszere.

Olvasóink írták

  • 3. kocka68 2011. június 10. 20:31
    „Hosszú évekig gazdátlan, és megoldatlan volt a városi csapadékvíz elvezető rendszerek karbantartása, felújítása, építése. Most legalább az AQUA kézbe vette, mióta a megfelelő ember került a megfelelő helyre.”
  • 2. Alex64 2011. június 10. 00:20
    „Elkészült az Erzsébet téri Orjás szökőkút medencéje. Persze nem okozna semmi gondot nekik a szükséges munkák elvégzése ha a lakók miután minden befizetésüknek eleget tesznek még a karbantartást is elvégeznék. Az ügyvezető "úr" pedig csak a "jól megérdemelt" fizetését gyűjtögetné. Megfelelő ember a megfelelő helyre”
  • 1. Olajos 2011. június 09. 15:09
    „A Lajta lakókertben, a Zsilip utcában éppen az önkormányzat állandó " útjavításai " ( nemes egyszerűséggel többször eldózerolták a gödröket és vele együtt betemették az vizesárkokat...) okozták a problémát...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári érmek a Velencei-tóról

A Velencei-tavon rendezett nyílt vidékbajnokságon a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület evezősei… Tovább olvasom