Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Betelepülőkkel gyarapodik Mecsér

Győrből és Pannonhalmáról is költöztek családok Mecsérre az utóbbi időben. Csaplár Zoltán polgármester bízik benne, hogy az üresen álló házak élettel telnek meg.

Új, fiatal család költözött a községháza melletti önkormányzati lakásba. Kovács Tibor élettársával, Alizzal és a másfél éves Krisztiánnal lelt a szigetközi településen otthonra.

– Győrben 1999 óta dolgozom, albérletben laktunk. A nagy nyüzsgésből azonban nyugalomra vágytunk, így éppen jókor jött a mecséri hirdetés, miszerint az önkormányzati lakásba új lakókat keresnek – kezdi az egyébként szombathelyi születésű Kovács Tibor beszélgetésünket.
– Mindenképpen kisgyermekes családnak kívántuk kiadni az ingatlant, amely majd a helyi óvodába, iskolába íratja be gyermekét. Olyan lakókat kerestünk, akik falun is el tudják képzelni, akár hosszú távon is az életüket. A kedvezményes bérleti díjjal segítünk, hogy saját otthonra tudjanak takarékoskodni – veszi át a szót Csaplár Zoltán polgármester. A településvezető kiemelte: jelenleg több családi ház áll üresen, ahonnan az idősek kihaltak, ám gyermekeik már nem laknak a faluban.– Nálunk már győri telekáron szép, harminc-negyven éves családi házat lehet vásárolni, kerttel nyolc-kilenc millió forintból. Bízunk benne, hogy megállítható, sőt, visszafordítható a falu elnéptelenedése. Az utóbbi évben egyébként négy család is hozzánk költözött és rajtuk kívül még sokan érdeklődnek. Mecsér a béke és a nyugalom szigete – jegyzi meg a polgármester.

Kovácsék is éppen ezen utóbbi szempont szerint választották a települést. A győri panelrengetegből vágytak a csendre, a természet közelségére.
– Győrben az Audinál dolgozom, a távolság miatt voltak kételyeim, de mint utóbb kiderült, 5–10 perccel tart tovább Mecsérről az utazás, mint a korábbi győri albérletből. El tudom képzelni, hogy akár itt telepedjünk le, Krisztián pedig ide járjon óvodába – tette még hozzá a fiatalember.
Bognár Zoltán családjával tavaly mondott igent egy mecséri családi házra.

Ők Pannonhalmáról érkeztek.

– Sok települést megnéztünk, több helyen érdeklődtünk, ám ez a mecséri tűnt a legkedvezőbb ajánlatnak – jelenti ki a családfő. A két lány közül ma már csak az egyik, Fanni él a családdal. Fő szempont volt az édesapa elmondása szerint, hogy a lánya hobbiját akár otthon is gyakorolhassa. A középiskolás lány ugyanis íjászkodik: kategóriájában a legjobb.

Olvasóink írták

  • 1. KoPi 2011. június 18. 04:20
    „Gratulálok a polgármesternek az ötletért, gyarapodjon Mecsér sok jó magyar, keresztény emberrel, családdal, kisgyermekekkel!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamarakiállítás, muzsika és beszélgetések

A Múzeumok Éjszakája keretében holnap délután „Óvári Termál 45” címmel kamarakiállítás… Tovább olvasom