Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Betelepülőkkel gyarapodik Mecsér

Győrből és Pannonhalmáról is költöztek családok Mecsérre az utóbbi időben. Csaplár Zoltán polgármester bízik benne, hogy az üresen álló házak élettel telnek meg.

Új, fiatal család költözött a községháza melletti önkormányzati lakásba. Kovács Tibor élettársával, Alizzal és a másfél éves Krisztiánnal lelt a szigetközi településen otthonra.

– Győrben 1999 óta dolgozom, albérletben laktunk. A nagy nyüzsgésből azonban nyugalomra vágytunk, így éppen jókor jött a mecséri hirdetés, miszerint az önkormányzati lakásba új lakókat keresnek – kezdi az egyébként szombathelyi születésű Kovács Tibor beszélgetésünket.
– Mindenképpen kisgyermekes családnak kívántuk kiadni az ingatlant, amely majd a helyi óvodába, iskolába íratja be gyermekét. Olyan lakókat kerestünk, akik falun is el tudják képzelni, akár hosszú távon is az életüket. A kedvezményes bérleti díjjal segítünk, hogy saját otthonra tudjanak takarékoskodni – veszi át a szót Csaplár Zoltán polgármester. A településvezető kiemelte: jelenleg több családi ház áll üresen, ahonnan az idősek kihaltak, ám gyermekeik már nem laknak a faluban.– Nálunk már győri telekáron szép, harminc-negyven éves családi házat lehet vásárolni, kerttel nyolc-kilenc millió forintból. Bízunk benne, hogy megállítható, sőt, visszafordítható a falu elnéptelenedése. Az utóbbi évben egyébként négy család is hozzánk költözött és rajtuk kívül még sokan érdeklődnek. Mecsér a béke és a nyugalom szigete – jegyzi meg a polgármester.

Kovácsék is éppen ezen utóbbi szempont szerint választották a települést. A győri panelrengetegből vágytak a csendre, a természet közelségére.
– Győrben az Audinál dolgozom, a távolság miatt voltak kételyeim, de mint utóbb kiderült, 5–10 perccel tart tovább Mecsérről az utazás, mint a korábbi győri albérletből. El tudom képzelni, hogy akár itt telepedjünk le, Krisztián pedig ide járjon óvodába – tette még hozzá a fiatalember.
Bognár Zoltán családjával tavaly mondott igent egy mecséri családi házra.

Ők Pannonhalmáról érkeztek.

– Sok települést megnéztünk, több helyen érdeklődtünk, ám ez a mecséri tűnt a legkedvezőbb ajánlatnak – jelenti ki a családfő. A két lány közül ma már csak az egyik, Fanni él a családdal. Fő szempont volt az édesapa elmondása szerint, hogy a lánya hobbiját akár otthon is gyakorolhassa. A középiskolás lány ugyanis íjászkodik: kategóriájában a legjobb.

Olvasóink írták

  • 1. KoPi 2011. június 18. 04:20
    „Gratulálok a polgármesternek az ötletért, gyarapodjon Mecsér sok jó magyar, keresztény emberrel, családdal, kisgyermekekkel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamarakiállítás, muzsika és beszélgetések

A Múzeumok Éjszakája keretében holnap délután „Óvári Termál 45” címmel kamarakiállítás… Tovább olvasom