Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Beruházókat keresnek a kimlei ipari parkba

Tavasszal, új lendülettel ismét befektető vállalkozásokat keres a kimlei önkormányzat a korábban a falu határában kialakított ipari parkba. A településen nemrég zárt be teljesen a több mint száz alkalmazottat foglalkoztató Biella Kimle Kft.
A piacvesztés miatt kényszerült leállásra a kimlei ipari parkban néhány éve csarnokot építő Biella Kimle Kft. Amint azt megírtuk (Kisalföld, 2013. augusztus 3.), a több mint száz alkalmazottat foglalkoztató cég több körben küldte el dolgozóit. A fejleményekről Balsay Zsuzsanna polgármestert kérdeztük.

– A cég mára végleg bezárt, valamennyi dolgozót elküldték. Az ingatlant jelenleg őrzik. Úgy tudom, helyére egyelőre még nem jelentkezett vállalkozás – fogalmazott a településvezető, aki szerint az irodai és iskolai kellékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég egykori alkalmazottainak zöme el tudott helyezkedni máshol.

– A cég bezárását követően valamivel többen igényeltek szociális támogatást. Ugyanakkor a Biella Kimle Kft. régi székhelyén, egy kisebb csomagolóüzem kezdte meg működését. Információim szerint ide huszonöt embert terveztek felvenni – tudatta a polgármester.

Felhívta a figyelmet, hogy tavasszal, új lendülettel ismét befektetőket keresnek a négyhektáros, pályázati pénzből és saját beruházásból közművesített ipari parkba, melybe aszfaltos utat épített korábban a falu. Akár már 2400 négyzetmétertől kínálnak a letelepedők számára területeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés: javaslatokat várnak

A helyi rendelet értelmében kétévente ítéli oda az önkormányzat képviselő-testülete a… Tovább olvasom