Kisalföld logö

2015. 11. 29. vasárnap - Taksony 2°C | 8°C

Beruház a vadásztársaság

Erdei iskolát épít, a mosonmagyaróvári egyetemi karral együttműködve vadgazdálkodási fakultációt tarthat s három szigetközi iskolával együttműködési szerződést kötött a Szigetköz Vadásztársaság.
A Szigetköz Vadásztársaság a mosonmagyaróvári egyetemi karral megbeszéléseket folytat vadgazdálkodási és vadászati ismeretek fakultatív oktatásával kapcsolatban, mely képzéshez elméleti és gyakorlati segítséget nyújtanak a társaság szakemberei. Ez a képzés vadászvizsga-bizonyítvány megszerzésével zárulhat.

A vadásztársaság Arakon (LEADER-pályázaton, erre a célra nyert összegből) erdei iskola építését kezdheti meg, a tervek szerint ősszel már működhet a létesítmény. Nemrégiben megállapodás született Halászi, Máriakálnok és Darnózseli (ez több mint tíz község gyerekeit érinti) ökoiskola besorolást kapott körzeti iskolái és a vadásztársaság között.

A kontraktus szerint – többek közt – a társaság térítésmentesen vállalta, hogy a madarak és fák napján, az állatok világnapján, valamint a nemzetközi madármegfigyelő napon megismerteti tevékenységével, a Szigetköz természeti értékeivel az intézmények óvodásait és iskolásait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Galériák

A címoldal témái

FIÓK: cirkuszos megelőző módszerek

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!