Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Beolvasztanák a könyvtárat

Takarékossági okokból megszüntetnék az önállóságát és a Flesch Károly Kulturális Központba integrálnák a Huszár Gál Városi Könyvtárat. Az átszervezéssel kapcsolatos intézkedési tervet márciusra készíti el az önkormányzat.
Az idei költségvetés tervezésekor látható volt, hogy az intézmények működésének várható költségei messze meghaladják a város finanszírozási képességét. Az oktatási intézményekkel kapcsolatos szerkezeti átalakítások már megtörténtek, jelenleg nem látnak okot arra, hogy a kialakult szerkezetbe beavatkozzanak.

Közművelődési területen idáig a Flesch Károly Kulturális Központ átszervezése történt meg, amiről ma már bebizonyosodott, hogy jó döntés volt. Ezen indoklás szerint az önkormányzat most annak lehetőségét akarja megvizsgálni, hogy a jelenleg még önálló Huszár Gál Városi Könyvtár a Flesch Károly Kulturális Központ kereteibe integrálva milyen szervezetben és önkormányzati ráfordításokkal működtethető. A költségvetési tervezet szerint több mint 86 millióba kerül idén a könyvtár működése.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén határozott arról, hogy márciusra elkészítik az átszervezésre vonatkozó tervet, majd ezt követően döntenek a könyvtár további sorsáról.

Olvasóink írták

 • 6. tomaki 2011. február 22. 12:51
  „Mi az a sz..os 20 millió a városi költségvetésből, amit viszont a frissen kreálandó Médiacentrum Kft-be kíván a város tenni!? Eddig mindenhol csak 200.000 forintról beszéltek, ami elég viccesen hangzott. Az új költségvetésben 20 millióval számolnak. Utána lehet olvasni!”
 • 5. fuggetlen 2011. február 16. 18:44
  „Kedves Juhi!
  Ha a béreken szeretnének spórolni, miért hoznak létre új tanácsnoki álpozíciókat pl. T. Nyitrai képvislő úrnak. Vagy erre van pénz?”
 • 4. juhi 2011. február 10. 14:13
  „Kedves mackó71!
  Minimum egy vezetői bér spórolás.”
 • 3. macko71 2011. február 09. 18:07
  „Szerintem ez megint egy olyan ötlet, aminek kár volt megszületnie.
  Miért is lenne jó ez az összeolvadás? HA valaki ezt meg tudja indokolni, arra kíváncsi lennék.”
 • 2. lampi 2011. február 08. 21:18
  „Ez a hír sem igaz. Vagyis nem hír.”
 • 1. juhi 2011. február 08. 14:57
  „Végre egy jó ötlet. Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a jelölt személyét, a pozíció szükségességét vitatták

Éles vita előzte meg a város védelmi-közbiztonsági tanácsnokának kinevezését a képviselő testület… Tovább olvasom